Sammanfattning V. 21 – Växande Investeringar

Just nu så ligger både Fondportföljen och Utdelningsportföljen över den årliga målsättningen på 10% innan det första året är avklarat. Det känns bra att ha växande investeringar som ständigt blir större och större. Passiva inkomster måste vara bland det bästa som finns.

Med handen på hjärtat så känner jag att det talar mer för hur pass enkelt det är på börsen just nu än för mina förmågor som investerare.

Att satsa i stabila bolag och fonder är enkelt när marknaden går framåt hela tiden. Vi får se hur jag klarar mig sen när det inte är lika vänligt börsklimat.

Nästa vecka så kommer jag att investera ytterligare 1000 kr i min portfölj hos Lendify. Det kommer med största sannolikhet att placeras i 2 lån på 500 kr vardera eller i 4 lån på 250 kr vardera. Det kommer ett inlägg om det nästa vecka.

Fondportföljen

Veckans resultat blev cirka 1% uppgång, vilket var bättre än Index så det får väl anses vara en OK vecka.

Glädjande nog så tog sig Spiltan Aktiefond Investmentbolag över 20%-gränsen igen, det gör fonden till en av mina snabbast växande investeringar.

Den fina uppgången får gärna hålla i sig, det vore väldigt roligt att få passera över 20% i snitt för hela Fondportföljen.

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen investera i fonder

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen investera i fonder

Lendify

Inga lån har återbetalats under veckan men nästa vecka så kommer det att trilla in pengar. Inte bara det utan jag kommer även, som jag skrev om tidigare, att investera ytterligare 1000 kr i P2P-lån.

På lång sikt så ser jag P2P-lån som ett ypperligt sätt att hitta nya växande investeringar och samtidigt diversifiera portföljen.

I veckan så skrev jag även ett inlägg om att stora institutioner har investerat 200 MSEK via Lendify . Det om något känns väldigt förtroendeingivande och lovande.

Utdelningsportföljen

Fonderna gick upp och så gjorde även utdelningsaktierna! Nu är det ett tag kvar tills nästa utdelning kommer, den kommer att komma från Saltängen Property Invest AB den 18e juli.

Om bara H&M kämpar sig upp lite till så kan portföljen visa upp en avkastning på över 2000 kr. Sakta men säkert!

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

utdelningsportföljen utdelningar

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:
utdelningsportföljen utdelningar

Tack för att du läser!

Jag hoppas att du har haft en grym vecka och att nästa blir ännu bättre! Glöm inte att kika in Länkkatalogen och vill du läsa mer så finns det relaterade inlägg nedanför inlägget.

Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.