1 augusti, 2022

Min Fondportfölj

På den här sidan kan du läsa om min fondportfölj. Portföljen är starkt fokuserad på teknik och teknologi-aktier. Den största delen av bolagen är aktiva inom USA. Målet är att vara långsiktig och att ta vara på nya trender inom AI och automation.

Fonden är alltså framtagen för att ta vara på ny teknologi. Jag tror att AI och automation kommer att spela enorma roller inom stora delar av samhället. Det är faktiskt något som redan är på gång.

Till exempel robotgräsklippare och robotdammsugare blir allt vanligare och vanligare. Självkörande bilar är på gång och liknande lösningar kommer implementeras mer och snabbare ju bättre teknologin blir.

Därför så tror jag att detta är sektorer som kommer kunna skapa stora vinster framöver. Därav är min tanke att bygga en fin grund med ett fåtal fonder över lång tid. Med slutmålet att kapitalisera på den nya teknologin som är på väg.

Jag investerar i fyra fonder och investerar just nu 400 kr per fond per månad. Jag började med att investera 200 kr per månad men dubblade det efter cirka ett halvår. Tanken med portföljen är nämligen att visa att man inte behöver spara mycket.

Utan det viktigaste är att man sparar och att man gör det varje månad så gott det går. Så kommer det förr eller senare att bli något av det hela.

Den aspekten gör det roligare och mer intressant att investera eftersom att jag kan dela mina lärdomar och tankar med mina läsare.

spacer

Investerar hos Savr

Handelsdepån som jag använder är varken Avanza, Nordnet, Nordea eller liknande. Nej jag har istället valt att placera mina fonder hos Savr. Det är ett pålitligt fondtorg med ett annorlunda upplägg.

När man investerar i en fond via en depå så får depån pengar av fonden för att du har köpt in dig i fonden. Det blir som en slags kickback för depån. Normalt sett är detta inte pengar du ser. Men deras kickback betyder ökad avgift för dig.

Hos Savr däremot så har man ett annat upplägg. Där betalar man istället en fast och viktigast av allt väldigt låg avgift istället. Så där sparar man pengar som man kan investera istället.

Men det blir ännu bättre, pengarna som Savr får av fondbolagen för att de förmedlar deras fonder får du och jag som investerare tillbaka. Så man sparar inte bara pengar, utan man får pengar tillbaka som man enkelt kan investera.

Dessa två aspekter väger väldigt tungt för mig som vill maxa min avkastning, därför så har jag mina fonder hos Savr. Du kan läsa mer om det i ett inlägg jag skrivit: Savr vs Avanza – Savr Omdöme.

spacer

Fonderna i min Fondportfölj

Det här är då fonderna som jag har valt att investera i:

fonderna i min fondportfölj

Det blir nästan lite onödigt att presentera de olika fonderna var och en för sig. Detta eftersom att de alla är aktivt förvaltade aktiefonder som investerar i teknik- eller teknologirelaterade bolag.

Jag hoppas och tror att jag har valt rätt fonder men det får tiden utvisa. Fonderna valde jag tack vare sin inriktning såklart, men också baserat på historik och duktiga förvaltare. Tack vare Savr som nämnts ovan så betalar jag även lägre avgifter än normalt för fonderna.

Målet är som sagt att vara långsiktig, då menar jag minst fem till tio år. Sannolikt mer åt det längre hållet. Fonden sköts helt automatiskt, varje månad så dras pengarna från mitt konto och investeras av sig självt.

Smidigt och enkelt för min del som bara behöver låta förvaltaren och tiden göra sitt jobb. Under tiden så snittar jag in mig i ur och skur. Vare sig börsen går upp eller ned så ska pengarna in varje månad.

Jag hoppas att detta bringade klarhet i min fondportfölj så att du hänger med i svängarna när jag skriver om den.

Relaterade inlägg

Här nedanför hittar du bloggens senaste inlägg där min Fondportfölj benämns:

Dags för veckorapport 18 2023! Solen skiner och det är härligt väder så detta blir en kortare rapport. Men som
Veckorapport 17 2023 blir en kortare sammanfattning. Överlag så kan man säga att den gick som väntat. Detta eftersom att
Veckorapport 16 2023 bjuder på röda siffror överlag. Det skulle inte förvåna mig om många tagit hem vinster inför räntebeskedet
Portföljen med tre stycken investmentbolag har i veckan passerat en härlig milstolpe! Veckorapport 15 2023 blir alltså den rapporten där
Glad påsk önskar jag er alla som läser veckorapport 14 2023! Två av mina tre publika portföljer visade röda siffror
Veckorapport 13 2023 bjuder på blåa siffror på alla håll och kanter. Alltid lika härligt med en stark vecka. Och

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.