Veckorapport 13 2023 – Blå vecka & blå himmel

Veckorapport 13 2023 bjuder på blåa siffror på alla håll och kanter. Alltid lika härligt med en stark vecka. Och inte nog med det, utan det känns verkligen som att våren är på väg nu. Sol, blå himmel och en blå portfölj det är tre härliga ingredienser i vardagen.

Positiva inflationssiffror från USA gav börsen en härlig kraft in i slutet på fredagen. Kanske kan bankkrisen och sänkta matpriser hjälpa oss att komma igenom denna trista period fortare än vad vi trott. Om priser börjar gå ned och inflationen ser ut att vara under kontroll.

Ja då kan räntan sänkas fortare än tänkt och med lite tur så kanske det blir en mjuklandning ändå. Men det återstår att se. Just nu så känns det rätt så lovande i alla fall men saker kan ändras fort. Både till det bättre och till det sämre.

Investmentbolagen

Bure, Latour och Investor tuffar på uppåt igen och portföljen gick nästan upp 4% under veckans gång. Det gillar vi, trots att det var svagare än index. Men blått är blått.

Uppgången adderar cirka tusen kronor till portföljens värde som nu hamnar på 29 468 kr. Så nära 30-strcket! Så här ser grafen för veckan ut:

För innehavens del så ser det ut som så här:

Det vill säga att Investor leder fortfarande och Latour är det enda innehavet på röd avkastning just nu. Tills nästa vecka så kan detta ha ändrats totalt men med lite tur så tar sig portföljen över 30 000 kr i värde tills dess. Läs mer om portföljen här.

Fondportföljen hos Savr

Den så kallade Fondportföljen som jag har hos fondtorget Savr har också haft en blå vecka. Det är inte så vanligt så det skålar jag för. Den är upp cirka 430 kr i värde sedan förra veckorapporten:

Varje liten uppgång som det bjuds på i denna portfölj tar jag gladeligen emot med öppna armar. Portföljen har gått väldigt svagt sedan starten men jag börjar ana en vändning inom US Tech. Frågan är bara när hur och var vi faktiskt sätter botten.

Oavsett vad så är det alltid skönt med blåa siffror. Frågan jag ställer mig nu är om jag ska handla mer i portföljen när vändningen väl kommer. Eller om jag ska placera i en ny portfölj med fonder istället. Äsch, det får bli ett beslut för framtiden.

GratisPortföljen Veckorapport 13 2023

Sist ut i Veckorapport 13 2023 är alltså projektet GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar. Du kan läsa mer om vad en cashback är här.

Portföljen tuffar på och jag har varit lite lat med att samla nya cashbacks på senaste. Men här i veckan så bytte jag mobilabonnemang och skaffade Påmind. Så det är mer pengar på väg in så småningom.

Portföljens graf för de senaste 3 åren ser ut som så här:

För innehavens del så var det en rätt så lugn vecka. Det var skönt att se SBB återhämta sig en aning men 22 kr känns väldigt långt bort igen. Detta trots flera starka nyheter om bolagets finanser. Kanske blir denna vecka då får vi får se den riktiga återhämtningen?

Så här är läget för portföljens innehav just nu:

Det var Veckorapport 13 2023 och det enda som är kvar är att säga tack för att du läste och att önska dig en riktigt härlig vecka 14! Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.