Veckorapport 12 2023 – Svaga rörelser och nya köp

Man blinkar och så är det söndag igen på något sätt. Nå väl, om det är söndag då är det dags för Veckorapport 12 2023! Den här veckan har bjudit på svaga rörelser åt endera håll för portföljerna.

Investmentbolagen

Som alltid så är portföljen med tre stycken investmentbolag först ut i rapporten. I fredags så köpte jag fler aktier i Investor, Bure och Latour. Det är alltid roligt med månadsköpen och för varje tillfälle så ökar den kommande utdelningen.

Portföljen i sig hade en blå vecka och ökade i värde med cirka 1.6%. Totalt sett så ligger portföljen 0.9% upp sedan den startades i början på juni 2022. Så det är alltså en väldigt ny portfölj detta då den ännu inte ens fyllt ett helt år.

Så här ser utvecklingen ut sedan starten:

Så här ser utvecklingen ut sedan starten:

Min förväntan på den här portföljen är inte på något sätt att bli rik fort utan det här ska ta tid. Faktum är att jag räknar med att detta blir en rätt så tråkig portfölj att följa. Men tråkigt är ofta bra om det betyder att man gör vinst.

För innehaven i portföljen så ser det ut som så här just nu:

För innehaven i portföljen så ser det ut som så här just nu:

Latour är den enda aktien på rött just nu men om börserna därute fortsätter skaka så lär flera vara det i nästa rapport. Men man vet ju aldrig vad som händer tills dess. 28 000 kr är investerade i portföljen och det ska bli fint att se ta den ta sig över 30-strecket förr eller senare. Läs mer om portföljen här.

Fondportföljen hos Savr

För mina fonder så har det varit en väldigt, väldigt händelsefattig vecka. Utvecklingen för portföljen är 0.06% minus sedan förra söndagen. Eller 17 kr back. Det ser jag som en vinst i denna portfölj som gått riktigt träligt sedan starten.

Men saker och ting tar tid. Förr eller senare så kommer US Tech att bottna, då går jag in med lite mer av kapitalet som byggs upp på sidan. Sen så blir det nog en indexfondportfölj! Men mer om det längre fram. Tills vidare så är fokusen här endast på att vänta ut marknaden.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

En positiv sak om man nu kan hitta en i den grafen är att den inte faller längre. Nu så rör den sig mest i sidled. Med lite tur så kanske det betyder att sektorn håller på att konsolidera sig, bygga botten och att bättre tider kan anas vara på väg?

Who knows! Förr eller senare så får vi veta. Månadens inköp här lades på hög istället för att genomföras. Detta då jag inväntar en vändning innan jag fyller på. Så att jag inte betalar mer i avgift medan allting går ned mer i värde. Läs mer om fondportföljen.

GratisPortföljen Veckorapport 12 2023

Mitt projekt med cashback-pengar rullar på trots det tuffa klimatet. Den fortsätter att tappa i värde men förr eller senare så vänder det. Kanske?

Mitt projekt med cashback-pengar rullar på trots det tuffa klimatet. Den fortsätter att tappa i värde men förr eller senare så vänder det. Kanske?

Utdelningarna byggs upp allt eftersom och jag hoppas innerligt på att Vermilion Energy kommer återgå till månadsutdelningar förr eller senare. Men det lär tyvärr dröja ett bra tag innan det sker.

Fastighetsaktierna i portföljen tynger utvecklingen rejält just nu. Det är trist att se SBB halka nedåt igen mot låga värderingar. Om ränteläget ändras framöver kanske det blir väldigt intressant dock? Den som lever får se.

Så här ser portföljens innehav ut just nu

Överlag så blev det inte en så pass farlig vecka som jag var orolig för att det skulle bli. Men vem vet vad nästa vecka bjuder på?

Ha det bäst och stort tack för att du läste ”Veckorapport 12 2023”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.