Veckorapport 18 2023 – Fondportföljen avvecklad!

Dags för veckorapport 18 2023! Solen skiner och det är härligt väder så detta blir en kortare rapport. Men som titeln avslöjar så har jag avvecklat fondportföljen med fokus på AI och teknologi.

Investmentbolagen

Denna härliga portfölj tuffar på bra som för det mesta. Den har faktiskt spelat en väldigt stor roll i mitt beslut att stänga fondportföljen med fokus på AI och teknologi.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

Så vad har denna portfölj spelat för roll i att jag avslutar fonderna? Well, främst så är det för att jag vill klippa mina förlorare och behålla mina vinnare.

Jag lutar åt att helt enkelt dubbla den månatliga insättningen i denna portfölj istället för att fortsätta investera i högriskfonderna.

Så här ser läget ut för de individuella innehaven i portföljen:

Investor leder vägen men även Bure och Latour har letat sig upp på blåa siffror. En härlig syn!

Fondportföljen

Innan FED:s räntebseked så hade jag bestämt mig för att om det höjs mer så kommer jag att sälja av portföljen. Högriskfonder med hög avkastning ska man äga i uppåtgående trend, inte nedåtgående.

Jag tror det blir bäst på sikt så här, att rycka plåstret för att allokera om kapitalet till andra investeringar.

Så detta är den sista bilden på fondportföljen som kommer att postas här:

Inte världens roligaste resultat att sluta på, men så kan det gå! Så att portföljen är stängd är redan beslutat och beställningarna är lagda för sälj. Det som jag inte bestämt mig om ännu är vad som sker härnäst.

Det vore kul med en indexportfölj istället. Alltså en portfölj med fonder som följer index och som bör vara betydligt mindre riskfyllda. Samtidigt så är jag inget stort fan av avgifterna som man betalar till förvaltarna.

”Men är inte ränteläget på väg att vända? Du riskerar att sälja på botten?” Ja, möjligtvis. Men blir det så, då blir det så.

Så, antingen kommer fondportföljen helt enkelt integreras i investmentbolag. Eller så blir det en ny portfölj med helt andra fonder. Vi får se hur det blir!

GratisPortföljen Veckorapport 18 2023

GratisPortföljen har haft en tung vecka igen. Detta då fastighetsbolagen gått trögt. En liten ljusglimt för portföljen var att Vermilion Energy avslutade fredagen starkt. Det påverkar portföljen en hel del då det är det största innehavet.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

För innehaven så ser läget ut som följer:

Det ska bli riktigt intressant att se hur SBB ska rida ut denna storm. Cibus har också gått lite knackigt här på sistone så nästa köp kan ske där. Men vi får helt enkelt vänta och se.

Nu så ska jag i alla fall ut i den värmande solen som äntligen är här igen. Ha en superfin söndag så håller vi tummarna för en riktigt blå börsvecka! Ha det bäst!