Veckorapport 19 2023 – Utdelning i investmentbolagsportföljen

Det är en riktigt solig söndag och det betyder att det blir ett kortfattat inlägg. Veckorapport 19 2023 bjuder på röda siffror. Men som rubriken säger så kom det in utdelningar i veckan. Det är alltid välkommet.

Om du undrar var Fondportföljen tagit vägen så är den avslutad. Tanken var att starta upp en ny fondportfölj hos Savr. Men jag är så besviken på deras sega plattform att jag inte kommer fortsätta vara kund där. Mer om det kommer i ett separat inlägg längre fram i tiden.

Investmentbolagsportföljen

Utvecklingsmässigt så gick portföljen med tre investmentbolag inte så bra i veckan:

Däremot så var det desto roligare att det trillade in utdelningar från Investor och Bure. Summan i sig är inte så stor, det blev virka 270 kr som kom in men det räckte åtminstone till en hel ny aktie i form av Investor. Wohoo! Små framgångar är också framgångar.

Alla tre bolagen i portföljen ligger fortfarande på plus men Latour ligger verkligen på gränsen:

Det är verkligen kul att se kapitalet i Investmentbolagsportföljen byggas upp steg för steg. Portföljen påbörjades i juni förra året och fyller alltså snart ett år. Hur jag firar det återstår att se, men kul är det!

GratisPortföljen Veckorapport 19 2023

Projektet GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashback-erbjudanden fortsätter att kärva sig fram. Cibus och SBB tynger utvecklingen men så gör även Vermilion Energy.

Jag räknar dock iskallt med att de bolagen ska repa sig framöver. Tålamod är en dygd sägs det, det stämmer extra när det kommer till aktier.

I övrigt så är det fint att se att 2020 Bulkers har återhämtat sig starkt och nu ligger nära plus/minus-nivå. Det nyaste tillskottet Stag Industrial ser också stabil ut än så länge. Så fort det trillar in mer cashback-pengar så ska jag fylla på med fler aktier i Cibus.

Hoppas att du får en underbar och solig dag, vi hörs igen nästa helg!