Veckorapport 15 2023 – Investmentbolagen över 30tkr!

Portföljen med tre stycken investmentbolag har i veckan passerat en härlig milstolpe! Veckorapport 15 2023 blir alltså den rapporten där portföljen äntligen tagit sig över 30 000 kr i värde.

Investmentbolagen

Bure, Latour och Investor tuffar på vidare uppåt och så gör därmed även portföljen med dessa tre bolag. Det är alltid roligt med milstolpar och mål som uppnås. Nu gäller det bara att portföljen ska hålla sig över detta streck framöver också.

Den biten tror jag dock kan bli klurig, det svänger mycket och kraftigt på börserna just nu. Dock så fick vi ju ett starkt CPI och KPI från USA så väl som Sverige. Så det verkar lovande på sikt bara riksbankerna agerar på ett bra sätt härifrån.

Så här ser portföljens graf ut i Veckorapport 15 2023:

Avkastningen i sig är ännu inte särskilt hög så det är mest sparande som ökat på portföljens värde. Just nu så sätter jag in 1500 kr i månaden i portföljen. Men jag har tankar om att ta in ett bolag till och därmed öka månadssparandet också.

Så här ser läget ut för de individuella innehaven:

Investor agerar draglok som för det mesta. Bure hakar på tätt efter medan Latour har det lite tuffare just nu. Oavsett vad så är det roligt att se att portföljen ökar i värde. Förhoppningsvis så kommer ökningen framöver bestå mer av avkastning än av insättning.

Bolaget jag funderar på att plocka in är Lundbergs.

Fonderna hos Savr

Min portfölj med fonder inriktade mot AI och teknologi har dessvärre inte slagit någon milstolpe. Det är i och för sig inget att gå att hoppas på heller eftersom att den går så pass knöligt. Men med lite tid, eller mycket, kanske även detta ordnar upp sig?

Det tror jag i alla fall, därav har jag ej sålt av den ännu. Däremot så har jag pausat mitt månatliga sparande i den för att slippa betala mer och mer i avgift medan den fortsätter att tappa i värde.

På senare tid så verkar den dock ha stabiliserat sig något. Kanske är det dags för ett nytt inköp här igen? Så här ser portföljens graf ut i Veckorapport 15 2023:

Det är klurigt att veta. Riskaptiten för teknologi-sektorn i USA är inte på topp just nu och värderingarna pressas. I alla fall på vissa håll. Tanken med portföljen var inledningsvis att försöka dra nytta av AI-vågen som jag tror ska komma.

Frågan är om jag valt rätt fonder för det ändamålet? Det återstår att se. Jag går faktiskt i tankarna att byta ut hela portföljen mot indexfonder. Keep it simple liksom. Läs mer om fondportföljen.

GratisPortföljen Veckorapport 15 2023

Sist ut att rapportera är i vanlig ordning projektet GratisPortföljen. Veckan bjöd på en uppgång om cirka 2.5% för hela portföljen.

Det har varit väldigt fint att se Cibus Nordic Real Estate återhämta sig så starkt sedan emissionen. Det känns väldigt lovande inför vad som komma skall.

Så här ser läget ut för innehaven i portföljen just nu:

Om bara fastighetsaktierna repar sig här så kommer det att se väldigt fint ut. Den biten kommer säkerligen att ta rätt så lång tid, men förr eller senare så ska det bli fint igen. Om oljesektorn fått fart igen då så kanske även Vermilion Energy blir stark igen.

Tack för att du läste ”Veckorapport 15 2023 – Investmentbolagen över 30tkr!”, simma lugnt!