Portföljen med P2P-lån hos Lendify samt Mintos

Min portfölj med P2P-lån växer konstant hos Lendify och snart även hos Mintos. Via Lendify har jag nu investerat över 6000 kr i 23 olika lån och avkastningen ligger just nu på cirka 140 kr i månaden. Mer ska det bli i takt med att fler och fler lån ingås.

Att diversifiera sin portfölj är inte bara nyttigt utan också nödvändigt. P2P-lån är betydligt bättre skyddade mot att påverkas av hög- och lågkonjunktur än vad bolag på börsen är. Det vill säga att även om börsen går dåligt så kommer P2P-lånen att fortsätta generera avkastning.

Det leder givetvis till lägre avkastning än vad som är möjligt att få på börsen men det till lägre risk. Just Lendify växer så det knakar och anses av många vara den främsta aktören inom den svenska marknaden för P2P-lån.

Ett P2P-lån är ett lån mellan privatpersoner. Istället för att låna pengar av en bank så kan man tack vare mellanhänder som Lendify både låna av och låna ut pengar till privatpersoner.


Läs mer på Lendify.se


Min portfölj hos Lendify

Jag har för närvarande som sagt 23 lån via Lendify och jag har valt att ingå i många små mikrolån. Efter att ha utvärderat sidan och tjänsten i ett halvår så bestämde jag mig för att byta strategi och endast satsa på högrisklån.

Som du kan se så är 3 lån just nu flaggade för sen påminnelse, låntagaren släpare alltså med sin betalning för stunden. Allt som oftast så har låntagarna, åtminstone för min del, kommit ikapp med sina betalningar men det har också skett att Lendify har gått in och avbrutit ett lån. Då får man tillbaka pengarna på kontot.

Såhär ser min portfölj med P2P-lån hos Lendify ut just nu:

portfölj p2plån lendify

Sakta men säkert så ökar min månatliga avkastning och planen är att fortsätta återinvestera avkastningen i många år framöver. På så sätt så nyttjar jag ränta-på-ränta effekten vilket ökar min potentiella avkastning avsevärt.

Planen är att kunna ingå ett nytt mikrolån på 250 kr varje månad med avkastningen som jag får från tidigare aktiva lån.

Besök Lendify.se hemsida för att gratis öppna ditt konto om du inte redan har ett.

Mintos

Mintos är en internationell aktör på exakt samma fast en större marknad som Lendify. Mintos kopplar samman privatpersoner och företag med privatpersoner som lånar ut pengar. Jag har inte investerat lika länge där så jag kan varken säga bu eller bä om hur deras tjänst fungerar än så länge.

Jag har börjat utvärdera Mintos med en mindre summa pengar för att se hur pass bra deras sida är. Om en månad eller två så borde jag åtminstone ha fått lite klarhet i hur saker och ting fungerar där. Tills dess så kan du läsa mer om Mintos på deras hemsida.


Investerar du i P2P-lån? Berätta gärna om hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.