Crowdfunding skjuter till miljarder till svenska bolag

På senare år så har crowdfunding blivit allt vanligare och vanligare. Inte bara när det gäller att kickstarta olika slags projekt utan även när det kommer till att finansiera bolag. Genom de stora finansieringsplattformarna så har svenska bolag fått hjälp att in flera miljarder kronor i crowdfunding.

En av de olika plattformarna för crowdfunding av det här slaget är Pepins plattform. Via plattformen så genomförde Pepins sin första emission i april 2016. Vad som skulle komma sen kanske inte var lätt att förutse men framgångssagan rullar vidare.

Sedan 2016 så har ungefär 15 olika bolag genomfört emissioner via Pepins plattform och sammanlagt så har cirka en halv miljard kronor samlats in i både öppnade och riktade emissioner.

Deras VD, Julia Reuszner, tycker att gräsrotsfinansiering är en bra väg för att införskaffa kapital på om man som bolag vill få in mer än så eftersom att den här typen av crowdfunding ofta resulterar i en kombination av kapital, kunder och ambassadörer.

”Vi har flera exempel där delägarna också är eller blir kunder till företagen de investerar i. Och blir man kund blir man också en ambassadör för bolagets produkter.” säger hon.

Hon fortsätter också med att påpeka ””Om du ska ta in 20 miljoner kronor så finns det ett begränsat antal aktörer som du kan vända dig till, men om du delar upp de 20 miljonerna i poster om 500 kronor så finns det mycket större möjligheter att hitta kapital”.

Men det är inte bara att starta ett bolag och försöka ge sig an crowdfunding för att finansiera bolaget. Det gäller att ha någonting att komma med också.

”Vi vill att man står för innovation och hållbarhet och att man tillför något nytt, dels för att det ska intressera investerarna och dels för att hållbarhet är en viktig faktor för oss”, säger Julia Reuszner.


Om du är intresserad av möjligheten att investera i onoterade tillväxtbolag så kika in Pepins hemsida eller gå med i gruppen på Facebook där vi diskuterar det.


Källa: http://digital.di.se/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.