Andra sidan av att investera i Medicinsk Cannabis

Hittills så har jag skrivit mycket om att investera i bolag som jobbar med medicinsk cannabis. Det är väldigt roligt att det har fått så pass bra respons och det tackar jag för. Idag så vill jag passa på att lyfta fram dom medicinska egenskaperna som just cannabis besitter eftersom att jag inte har skrivit om just den sidan av Medicinsk Cannabis tidigare.

Cannabis kan användas som medicin på väldigt många olika sätt och förr i tiden, innan det blev olagligt, så användes det mot cirka 200 olika åkommor eller sjukdomar. Det är väldigt imponerande och att det sedan blev olagligt är väldigt mysko.

Det vill säga det var olagligt tills dess att läkemedelsbolagen fann sätt att kapitalisera på Medicinsk Cannabis trots att produkterna framställs av cannabis, den så kallade ”dödsdrogen”.

I dagsläget så har två personer i Sverige tillgång till medicinsk cannabis och både Norge och Danmark har röstat för att legalisera cannabis i medicinskt bruk.

Utvecklingen i Skandinavien följer utvecklingen i Nordamerika där cannabis legaliseras fullt ut i Kanada sommaren 2018.

Hjälper mot mycket

Tack vare att cannabis kan ha en lugnande effekt och samtidigt påverkar ens aptit tack vare cannabinoidsystemet så är möjligheterna för att växtens medicin ska kunna hjälpa stora.

Cannabis anses vara hjälpsamt mot bland annat men absolut inte endast: AIDS/HIV, Alzheimers, Artrit, Astma, Cancer, Kronisk smärta, Crohns sjukdom, Epilepsi, Glaucom och MS med fler.

Det är alltså inga ”små” åkommor som Medicinsk Cannabis kan medicinera och efterfrågan borde vara mycket större än vad den är. På grund av desinformation så når inte sådan här info ut till alla i samhället och många har en grovt skev bild av vad cannabis är för något.

Med det sagt så säger jag inte på något sätt att cannabis är bra på alla sätt eller bra för alla utan det är en planta med mycket stark kraft som absolut inte endast har positiva aspekter.

Men se på videon här nedanför, om man kan ge sitt barn en medicin från en planta som inte på något sätt gör en hög eftersom att halten av THC är så låg, hur fasen kan det vara olagligt?

(Varning: Videon kan anses vare jobbig att se)

Samarbetspartner

Tack vare att jag bloggar och jobbar med affiliateföretag så har jag möjligheten att presentera en av mina samarbetspartners som är Hempybalance.

Hemply Balance är ett företag som vill göra gott. För oss själva, för våra kunder och för vår planet. Vi ställer väldigt höga krav på våra producenter och ser till att ekologi alltid är vi. Alla våra CBD produkter har hög biotillgänglighet och är producerade av hampa som är odlad med ekologiska metoder utan pesticider av flergenerationsbönder i Colorado, USA. Det känns extra bra för oss att veta exakt var vår råvara kommer ifrån, att det är från mindre jordbruk med bönder som bryr sig. Hela processen från sådd till skörd och vidare förädling är transparent och fullt möjlig att följa.

Om du är intresserad av CBD-oljor och Medicinsk Cannabis så föreslår jag att du kikar in deras utbud av olika CBD-produkter på deras hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.