Aurora Q3 2017

Aurora Q3 2017

En av de kändare av alla ”cannabis aktier” nämligen Aurora Cannabis Inc har idag släppt sin rapport för tredje kvartalet i deras räkenskapsår, alltså Aurora Q3 2017. Allt som allt så ser det väldigt bra ut och det mixat med hur pass väl de förbereder sig inför legaliseringen gör det till ett lovande case.

Dock så är ju denna marknad extremt volatil så mitt bästa tips är att bevaka bolaget. Men ska man köpa in sig i denna marknad så är Aurora för mig ett självklart alternativ. Anledningen till det är just att Aurora bygger det största växhuset för odling av cannabis. Det återstår dock att se om det projektet blir vad som gör att Aurora lyckas ordentligt eller om det blir käppen i hjulet för företaget. En storsatsning är det iallafall!

Bolaget skriver också att, utöver byggandet av sin ca 74 300 kvadratmeter stora fabrik för produktion, så fortsätter satsningarna på att expandera både nationellt och internationellt, förbättra teknologin, ta fram nya innovationer, förbättra partnerskap, öka säljandet och mer.

Siffrorna

Som vi kan se så har antalet patienter ökat med 7.4% jämfört med andra kvartalet. Det tycker jag ser bra ut men frågan är hur de ska stå sig mot övriga bolag om de inte får in fler nya kunder i raskare takt. Sedan samma kvartal förra året så har Aurora bara fått ihop ca 3000 nya kunder vilket känns riktigt svagt.

Trots det så går intäkterna uppåt vilket får ses som lovande. Försäljningen och vinsten ökar och allt annat vore katastrof. Om Aurora kan öka takten i förvärven av nya patienter och fortsätta hålla den här utvecklingen så kommer det att bli riktigt fint.

Aurora Q3 2017

Höjdpunkter under Q3

  • Ett nytt säljmål nåddes vilket var att ha över 2 miljoner dollar i bruttointäkt per månad.
  • Bolaget kom igång med försäljningen av cannabisoljor.
  • Bygget av Aurora Sky, växthuset och fabriken på över ca 74 300 kvadratmeter fortsätter enligt schema.
  • Produktionen förväntas komma igång i slutet på 2017, hela bygget väntas vara klart 2018 och 2019 beräknar man ha full produktion igång.
  • Aurora förstärkte sin finansiella position genom att ta in ca 75 miljoner dollar via ettteckningsprogram.
  • Aurora köpte under tredje kvartalet upp Pharmaceuticals Inc vilket inkluderar deras fabrik och växthus på sammanlagt ca 3 700 kvadrameter.
  • Man har påbörjat ett internationellt samarbete med Cann Group Limited i Australien och förvärvade även 19.9% av det bolaget.
  • Det finns möjlighet för bolaget att ta in ca 86 miljoner dollar genom olika teckningsprogram.

Källa: Newswire.ca

Det var lite kort och gott om rapporten. Vad tyckte Du om deras ökning av patienter och inkomster?

Läs mer om att investera i cannabis aktier Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.