14 april, 2017

Investera i Cannabis

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Cannabisaktier

Investera i cannabis? För vissa låter det helknäppt men för andra så är det en självklarhet. Ämnet väcker säkerligen debatt och åsikterna är delade.

Men faktum är att man kan investera i bolag som arbetar med cannabis. När Kanada legaliserade cannabis för rekreationsbruk så skapade det stor uppståndelse världen över.

Sedan dess har vi sett många länder ändra lagarna och klassificeringen av cannabis. Framförallt så är det medicinsk cannabis som börjar bli tillåtet på fler och fler platser.

Bolag som arbetar med cannabis på olika sätt går att handla på börser världen över. Vanligast är att man investerar i nordamerikanska bolag som sträcker ut sig världen över.

Användandet av medicinsk cannabis ökar och ökar i världen och marknaderna växer. Varje gång ett land bestämmer sig för att lätta på reglerna kring cannabis så öppnas en ny marknad.

Det skapar även jobb och möjligheter för företag. En tydlig trend som vi såg med bolagen i Kanada var att man investerade i andra marknader världen över.

Marknaden uppvärderades väldigt fort och det blev en bubbla av det hela, som sedan sprack. Sedan dess har marknaden vacklat i sidled i väntan på vettigare värderingar.

Jag fortsätter att följa marknaden och bolagen då jag tycker det är en väldigt intressant marknad. Plus att jag tror att den har betydligt mycket mera kvar att ge.

I botten på den här sidan hittar du inläggen i kategorin ”Investera i cannabis”.

Investera i Cannabis – Lista på bolag

Här är ett urval av olika aktiebolag aktiva inom cannabissektorn.

spacer

Är det lagligt att Investera i Cannabis?

Ja, det är lagligt att investera i cannabisaktier även fast att cannabis är olagligt i Sverige.

Var kan man investera i cannabisaktier?

Du kan investera i cannabisaktier hos din vanliga börsmäklare, till exempel Avanza eller NordNet.

Diskutera med andra

Utöver att ta del av informationen om marknaden och bolagen här på hemsidan, så kan diskutera sektorn med andra investerare här:

  • En server för alla som investerar i cannabis på plattformen Discord
  • Gröna aktier och fonder – Facebook-grupp

Spacer

Blogginlägg i kategorin Investera i Cannabis:

2 av 3 vuxna i USA vill legalisera cannabis
En ny undersökning som gjorts i USA visar på hur starkt stödet för legalisering av cannabis har blivit. Undersökningen utfördes
Trulieve utökar i Massachusetts
Cannabisbolaget Trulieve utökar i Massachusetts genom att förvärva en licens för ytterligare ett dispensary. Jag tycker att det är en
Värd 45 miljarder dollar år 2025
Cannabissektorn växer så det knakar och det ser inte ut att stanna upp. Delstat efter delstat i USA legaliserar, avkriminaliserar
Florida röstar nej till legalisering, igen
Florida röstar nej till legalisering av cannabis ytterligare en gång men lagmakarna har inte gett upp hoppet. Delstaterna i USA
Två nyheter från Trulieve - MSO i USA
Senaste dagarna så har det kommit två nyheter från Trulieve, ett av de största cannabisbolagen i Florida. Eftersom att jag
Illinois cannabisförsäljning slår rekord
Som rubriken lyder så går Illinois cannabisförsäljning som tåget och har slagit nya rekord. Men inte bara det, utan skatteintäkterna