21 oktober, 2020

Odi Pharma

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Odi Pharma är ett svensknoterat cannabisbolag som handlas på Spotlight Stock Market. Det är relativt nytt eftersom att det grundades 2019. Man fick stor uppmärksamhet vid noteringen men sedan dess har det varit rätt så tyst.

Bolaget arbetar med medicinsk cannabis och har inledningsvis siktet inställt på den Polska marknaden. Där ämnar man etablera sig först för att sedan kunna sprida sig till flera marknader.

Tyvärr så har Covid försenat arbetet med att komma igång för bolaget. När allting har kommit igång så är tanken att man skall arbeta med att producera och leverera medicinska cannabisprodukter.

Man har sitt huvudkontor i Stockholm men kommer som sagt i början att fokusera på andra marknader inom Europa.

Sedan Odi Pharma klev in på börsen så har nyheterna inte direkt haglat in. Covid försenar starten i Polen och bolaget har inte mycket att visa upp än så länge.

Med andra ord så har man en lång väg att gå för att visa sig värdiga en investering skulle jag säga.

Från bolagets håll så är man desto positivare. Trots förseningen så fortsätter arbetet och man har lagt tid på att kostnadseffektivisera företaget i väntan på den kommande lanseringen och kommersialiseringen.

spacer

Odi Pharma i början

Det blev lite skakigt för bolaget när man genomförde sin IPO. I samband med noteringen på börsen så sålde delägarna av en del vilket fick investerare att höja på ögonbrynen.

Förtroendet påverkades också även om försäljningen förklarades så gott det gick. Jag har tidigare skrivit om det i ett inlägg här på bloggen.

Bolaget har således en del att bevisa när allting väl börjar komma igång igen. Förhoppningsvis så går arbetet bra vilket lär sudda bort orosmolnen ifrån beteendet i samband med IPO:n.

En vacker dag så kanske till och med Sverige lättar lite på eller reformerar sina lagar för åtminstone medicinsk cannabis. Då kanske vi får läsa om att Odi Pharma satsar på att den svenska marknaden också, det vore roligt.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Odi Pharma

  • Grundades: 2019
  • Börslistningar: Spotlight Stock Market
  • Ticker: ODI
  • Bolagets hemsida: odipharma.com
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.