Odi Pharmas insidersälj skadade förtroendet

Odi Pharmas insidersälj som skedde samma dag som IPO:n genomfördes skadade onekligen förtroendet för bolagets ledning. Jag själv hade ansökt om tilldelning men blev utan men jag kan förstå att de som fick tag på aktier blev minst sagt förvånade när ägarna sålde av.

Om du inte har följt med i vad som hänt så kan du börja med att läsa detta inlägg på Avanza.

Det blev givetvis en hel del hype och skriver om Sveriges första börsnoterade cannabisbolag och dess ankomst till börsen. Aureum Life som också arbetar med cannabis och som påbörjade sitt arbete tidigare är i dagsläget inte noterade på börsen och verkar inte ha planer på att notera sig där.

Noterbart om Aureum Life är att man nyligen ingått ett avtal om ett samriskbolag med Oboya Horticulture med inriktning mot cannabismarknaden. Så det är en hel del på gång med cannabis inom den svenska aktiemarknaden just nu,

Det är härligt att se att Kanadas inledande steg verkar ge svallvågor världen över. Förhoppningsvis så kan styrande i landet också anpassa sig och ta till sig ny information och vetenskap. Hur ser det då ut för Odi Pharma just nu? Kursen stängde på dryga 5 kr idag och det är en rejäl sänkning sedan inledningen.

Jag tror verkligen på att om ledningen levererar resultat och visar att deras strategi fungerar så kommer aktieägarna snart att ha glömt bort Odi Pharmas insidersälj. Även om man verkligen kan säga att det kunde ha skötts på ett mycket snyggare sätt.

Samtidigt så hade det kanske avskräckt investerare ifrån att investera i deras IPO om de visste att ägarna tänkte sälja av en del, men då hade man åtminstone varit raka och tydliga. Allt är definitivt i ledningens händer just nu och det krävs att man får till avtal och påbörjar arbetet.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Odi Pharmas insidersälj

Bolagen släppte nyligen en rapport men det stod inget oväntat i den. Bolaget är ju så pass nytt så det har inte hunnit hända mycket. Här nedanför kan du se siffrorna för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret för Odi Pharma:

  • Rörelseresultatet blev -1,3 miljoner kronor (-2,4).
  • Resultatet före och efter skatt var -1,4 miljoner kronor (-2,4).
  • Resultat per aktie hamnade på -0,18 kronor.
  • Likvida medel uppgår till 3,4 miljoner kronor.

Det gäller verkligen att bolaget bevisar att affärsmodellen fungerar och att efterfrågan finns där. Cannabismarknaden må vara ny och för stunden relativt sval men det finns ändå väldigt gott om konkurrens.

Inte allra minst från de stora bolagen i Kanada som enkelt kan köpa upp och investerare för att ta över marknadsandelar.

Börsplus skrev följande om Odi Pharmas lansering:

”Vi var alltså tveksamma kring bolaget men förutsättningarna för att noteringen ändå skulle bli lyckad initialt fanns på plats. Vi står fast vid detta. Bevisbördan ligger på ledningen i Odi och att de kan bevisa att affärsmodellen är hållbar”

Jag kan bara instämma och det skall bli spännande att se vad det blir utav det hela. Kanske kan man bli Sveriges flaggskepp inom cannabis och även påskynda arbetet mot rättvisa reformer. En del frågar mig om jag funderar på att investera i bolaget men jag tänker som så att jag avvaktar och ser vad som sker först.

Det är aldrig bra att ha för bråttom, det lärde jag mig förra veckan när jag köpte mer i GratisPortföljen alldeles för tidigt inom Corona-raset. Men man lär så länge man lever och det gäller att ta vara på läxorna på börsen!

Tack för att du läste inlägget ”Odi Pharmas insidersälj”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

2 thoughts on “Odi Pharmas insidersälj skadade förtroendet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.