Crypto-Currency Act of 2020 läggs fram i USA

Karantänerna på grund av Coronaviruset får som tur är inte allting att stanna upp. I USA bland annat så kämpar lagmakare på med ett förslag som går under namnet ”Crypto-Currency Act of 2020”. Personerna bakom den menar att det är livsviktigt att USA förblir en ledare inom kryptovaluta.

Det är en intressant formulering, men inget som förvånar när det kommer ur en politikers mun. Men när jag tänker på länder som är världsledande inom kryptovaluta så tänker jag inte på USA utan snarare på Japan och Malta.

Dock så är det faktiskt så att flera delstater i USA är väldigt positiva till kryptovalutor men den federala regeringen står i vägen, precis som i cannabisfrågan.

I måndags så meddelade Paul Gosar att han har lagt fram förslaget. Detta trots att han och hans medarbetare är under karantän på grund av Coronaviruset.

Han sade då bland annat:

”We may be quarantined, but our work continues. In fact, I just introduced the Crypto-Currency Act of 2020, a bill that my team has worked hard on over the past several months.”

“By providing much-needed regulatory clarity about cryptocurrency, we will make it easier for businesses, institutions, and everyday Americans to participate in this growing industry. No more murkiness, uncertainty, or confusion,”

Jag tycker att det låter väldigt lovande men också på ett sätt oroväckande. Att reglera mera får givetvis bort oseriösa aktörer men samtidigt så är Bitcoin i mina ögon något som inte bör regleras av annat än användarna. Decentralisering är ju en av de viktigaste grundstenarna.

För så fort det ska regleras av andra än hela nätverket måste man avgöra vem som får den makten och hur vet man att den makten inte missbrukas? Många institutioner och industrier hotas ju eller åtminstone utmanas av Bitcoin, bankerna till exempel.

Deras avgifter och sätt att arbeta på står inför en stor förändring om kryptovalutor börjar användas betydligt mer och enklare än i dagsläget.

Vill du lära dig hur man köper och skickar Bitcoin? Läs mitt Inlägg Här.spacer kryptovaluta bitcoin altcoin litecoin ripple ethereum kryptovalutor krypto btc

Crypto-Currency Act of 2020

Målet med lagförslaget låter bra i första hand men som jag nämnde tidigare, vem skall sköta jobbet och hur vet man att det sköts ordentligt? I förslaget så kan man bland annat läsa följande text:

“clarify which federal agencies regulate digital assets, to require those agencies to notify the public of any federal licenses, certifications, or registrations required to create or trade in such assets, and for other purposes.”

Behöver marknaden regleras och kontrolleras? Ja på ett sätt, oseriösa aktörer och bedragare skulle få det betydligt svårare då. Men det är oerhört viktigt att man inte tar tag i med för hårda grepp så att man även straffar seriösa aktörer.

Paul Gosar är iallafall övertygad om att det är viktigt att arbeta framåt mot en lösning:

“It’s crucial that America remains the global leader in cryptocurrency,” “As this technology spreads to emerging markets, the United States can continue to guide the development of cryptocurrency.” Noting that “America can’t afford to sit on the sidelines with this one,”

”Cryptocurrency offers a way for forgotten and oppressed people to participate in the global economy … A beacon of hope to much of the world, cryptocurrency is becoming one of the fastest growing industries. The United States must remain part of that growth.”

Jag håller med honom och jag hoppas att det hela sköts på ett bra sätt som främjar kryptovalutor istället för att hämma deras utveckling och användning.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.