Warren Buffet kritiserar kryptovalutor igen

Den berömde investeraren Warren Buffet kritiserar kryptovalutor igen i en intervju med CNBC. Han menar att de är värdelösa eftersom att de inte producerar något och att deras enda funktion är att hjälpa personer att flytta pengar illegalt. Det är inte första gången som han gör sådana uttalanden.

Han har tidigare varit och fortsätter alltså att vara väldigt klar och tydlig med att han inte ämnat investera i eller äga några kryptovalutor. Bland annat så sade han i intervjun att:

“Cryptocurrencies basically have no value and they don’t produce anything,”

“I don’t own any cryptocurrency and I never will,”

Han är inte den enda personen på Berkshire Hathaway som har starka och kritiska åsikter om kryptovalutor. Vice ordförande i bolaget, Charlie Munger, har tidigare kallat kryptovalutor för skit och sagt att trading i kryptovalutor är:

“Just dementia.”

Det är förståeligt att Warren Buffet och anställda i hans bolag är skeptiska till kryptovalutor utåt. Skulle Bitcoin började användas betydligt mer än vad det används idag så skulle säkerligen flera av deras investeringar tappa marknadsandelar.

Så jag tar han och hans anställdas uttalanden med en väldigt stor nypa salt. Det blir lite som att höra fotbollsspelare prata om motståndarlaget. Det hade ju dock varit roligare om han hade varit positivt inställd till Bitcoin och andra kryptovalutor.

Det hade säkerligen kunnat hjälpa flera att få upp ögonen för möjligheterna med Bitcoin och blockchain-tekniken. Men Warren Buffet kritiserar kryptovalutor igen och han lär fortsätta göra det men vem vet, en vacker dag så kanske han ändrar inställning?

Fast det tvivlar jag starkt på för som sagt var så skulle hans investeringar skulle förmodligen ta stryk av det. Och det, det vill han inte.

spacer kryptovaluta

Warren Buffet kritiserar kryptovalutor

En som har försökt att ändra Warren Buffets syn på kryptovalutor är grundaren av kryptovalutan TRON, samma person som även är VD för BitTorrent, heter Justin Sun. Han gick rätt så långt i sina försök med att få över Buffet till sidan som ser möjligheterna med kryptovalutor.

Vid en välgörenhetsauktion så bjöd han och betalade nämligen 4.57 miljoner dollar för en måltid ihop med Warren Buffet. Men det verkar inte ha gått som tänkt för Justin eftersom att Warren i intervjun med CNBC nämnde det och då sade att:

“When Justin and four friends came, they behaved perfectly and we had a very friendly 3½-hour dinner and the whole thing was a very friendly exchange of ideas,”

Han sade även att varken han eller Sun bytte ståndpunkt eller perspektiv om kryptovalutor under måltiden. Det tolkar jag som att det inte bara var Justin som ville övertala Buffet utan att Buffet även försökte få Justin att ändra synpunkt på kryptovalutorna.

Buffets anledning till att inte gilla kryptovalutor tycker jag låter som en floskel. ”Kryptovalutor används bara för att flytta illegala pengar”. Det känns som ett sådant där uttalande som lär bli känt och skrattat åt när kryptovalutorna väl slagit igenom.

Ta Swedbank som exempel på hyckleriet från bankerna och andra institut. Man nekar användare i banken att flytta pengar till sidor som säljer kryptovalutor för att ”förhindra penningtvätt”. Samma bank som förra året avslöjades med att ha används till att tvätta pengar.

Nej bankerna är nog väldigt glada om kryptovalutor fortsätter att hållas tillbaka av regeringar på flera håll. Då hotas inte deras avgifter och tjänster, för visst känns det rätt så förlegat att i vissa situationer inte kunna flytta pengar som man vill bara för att det är helg?

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källa / Läs Mer

2 thoughts on “Warren Buffet kritiserar kryptovalutor igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.