Utökade i Vermilion Energy i GratisPortföljen

Igår så utökades GratisPortföljen med 330 kr till med pengar från cashback-erbjudanden. Börsen har ju även tagit ordentligt med stryk de senaste dagarna på grund av Coronaviruset. Jag hade helst investerat i Exchange Income Corp som planerat men då Vermilion Energy gått ner mycket så valde jag att utöka där.

GratisPortföljen är en portfölj där jag investerar pengar som jag får in från cashbacks, du kan läsa mer om vad det är här: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

Vermilion Energy är ett gas och energibolag som delar ut pengar månadsvis till sina aktieägare. Deras utdelning är just nu väldigt hög men VD:n är säker på att den inte kommer att behöva sänkas. Eftersom att kursen har fallit så är deras direktavkastning väldigt hög så även om utdelningen halveras ligger den på 9%.

Bolaget är dock hyfsat diversifierat och ledningen verkar säkra på att man med olika åtgärder skall kunna behålla den nuvarande utdelningen och samtidigt förbättra siffrorna. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om bolaget som du kan hitta här: Utdelning Månadsvis: Vermilion Energy.

Vermilion Energy är just nu det klart största innehavet i portföljen och även det innehav som levererar mest utdelning, det är även det innehavet som går absolut sämst just nu. Min timing med inköpet igår var under all kritik och jag hade kunnat vänta och köpt lägre men jag snittade ändå ner.

Nu har jag 19 stycken aktier i bolaget vilket inte är vidare mycket men procentuellt så är det en stor del av portföljen. Tanken är att kursen skall återhämta sig och då säljer jag möjligtvis av en del, förhoppningsvis med vinst, och investerar i Exchange Income Corp.

Spacer

Andra intressanta månadsutdelare

Utöver Exchange Income Corp så tycker jag även att följande bolag ser intressanta ut: Gladstone Investment Corp, Horizon Technology Finance Corp, EPR Properties och STAG Industrial Inc.

Alla är månadsutdelare som jag har läst mer eller mindre om och lagt in på bevakningslistan. Tids nog så skall det ju utökas med ännu fler bolag i portföljen och målet är att ha cirka 5-8 stycken. Alla ska vara bolag som delar ut månadsvis och pengarna jag investerar skall endast komma ifrån cashbacks.

Förhoppningsvis så går min swingtrade i Vermilion Energy vägen så att det fjärde bolag, Exchange Income Corp, kan inköpas så snart som möjligt. Det är ett bolag som jag har kikat på en längre tid.

TransAlta Rewnewables som är det bolag i portföljen som går klart bäst just nu gick inte ner lika mycket igår som övriga bolag i portföljen, förhoppningsvis så fortsätter det så, peppar peppar.

Tack för att du läste inlägget! Här nedanför ser du en lista med olika grupper på Facebook som kanske kan var av intresse:

  • Aktier och Privatekonomi – [Länk]
  • Crowdfunding – [Länk]
  • Gröna Aktier och Fonder – [Länk]
  • Kryptovalutor och ICO:er – [Länk]
  • P2P-Lån – [Länk]
  • Utdelningsaktier – [Länk]
  • Vi som gillar Cashback – [Länk]

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.