Mintos utökar utbudet med lån i Indonesien

Den internationella P2P-plattformen Mintos utökar utbudet av P2P-lån. Detta sedan långivaren JULO, som är aktiva i Indonesien, har gått med. Deras lån kommer att vara listade i valutan EURO och inledningsvis ha räntor på upp till 12.5%.

Det är glädjande att se att man arbetar på att ta in fler långivare från olika länder. På så sätt så tillåter man medlemmarna som investerar i lånen att enklare sprida risken.

Genom att investera i P2P-lån i olika länder så kan man diversifiera låneportföljen enklare. Jag ser det som positivt att man slipper växla till den lokala valutan, som i fallet jag skrev om tidigare i inlägget P2P-Lån med 20% i Ränta (Avkastning).

Att investera i lån i Indonesien är en sak men att investera i deras valuta är en helt annan. Så i mina ögon är det fördelaktigt för investerarna att slippa växla till den lokala valutan.

Vilka är då JULO som Mintos utökar utbudet med? Man grundades 2016 i Jakarta och man arbetar inom den finansiella sfären i Indonesien. Ett land vars ekonomi som får injektioner från bland annat United Nations.

JULO siktar på att göra det enklare för Indonesiens yngre invånare, cirka 270 miljoner invånare, att få tag på kapital och lån.

Man ger ut lån till privatpersoner och i slutet på 2019 hade bolagets portfölj nått ett värde på 14.4 miljoner EURO genom ca 280 000 stycken lån till över 150 000 låntagare.

www.ihallandeinvest.se spacer

Mintos utökar utbudet

På Mintos plattform så kommer JULO att börja med ett betyg i B-. Lånen som listas via JULO hos Mintos ges ut av bolaget PT JULO Teknologi Perdana.

Storleken på deras lån är som störst 515 EURO och i snitt 215 EURO på upp till sex månader. Det är alltså korta smålån till privatpersoner.

Deras lån kommer med Mintos populära buyback guarantee, återköpsgaranti, som markant minskar risken för kapitalförluster.

Adityo Haryono hos JULO sade bland annat följande om samarbetet:

“Mintos has an unparalleled reputation for connecting savvy investors with growth-stage lenders. As we advance financial inclusion in Indonesia, we rely on the support of our lending partners to enable more people to lead fulfilling lives. Facilitating these empowerment opportunities will unlock economic growth in Indonesia, and create a more inclusive world. We are optimistic that Mintos will be a valuable partner to help us achieve these ambitions.”

Om du letar lån med runt 12.5% i ränta så kan det vara en bra idé att kika in lånen från JULO. Plus att om du har ett autoinvestkonto hos Mintos så kan det vara bra att uppdatera det så att de nya lånen inkluderas.

Besök Mintos

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.