Cannabisindustrin anställer och anställer

I USA så har cannabisindustrin växt och den fortsätter att växa. I en undersökning som Leafly har gjort så kommer man fram till att industrin idag står för runt 243 700 heltidsanställningar. Ingen liten siffra och det genereras en hel del skattepengar bara där.

Siffran motsvarar även en ökning med 15% jämfört mot förra årets siffror. Det betyder att cirka 33 700 nya jobb har tillkommit i år över olika delar av landet.

Det som gör dessa siffror ännu intressantare i mina ögon är att de endast gäller den legala marknaden. Mörkertalet är därför stort och det finns massvis med jobb kvar som behöver flytta över från den illegala till den legala marknaden.

Delstat efter delstat väljer att legalisera cannabis och i takt med att det sker så skapas allt fler lagliga jobb. Det måste kännas riktigt konstigt att arbeta illegalt med cannabis i en delstat när det är lagligt i delstaten bredvid.

spacer

Alltså är anställningarna och arbetarnas rättigheter ännu en anledning som sätter press på den federala regeringen. Det pratas redan en hel del om cannabis inför det kommande presidentvalet i USA och förhoppningsvis blir det en het fråga som lyfts fram.

I delstaterna Kalifornien och Michigan så har det tekniskt sett försvunnit en hel del jobb. Detta efter regleringar och ändringar som gjort lagliga jobb till olagliga igen. Ett steg åt fet hål som väntas rättas inom de kommande två åren.

Trots det så är Kalifornien den delstat med flest jobb relaterade till cannabis i USA. Colorado har också gott om jobb inom cannabisindustrin, över 10 000 fler personer är anställda inom den sektorn i Colorado än i Washington.

Härligt att se och förhoppningsvis så ökar det pressen på regeringen om att legalisera cannabis på federal nivå. Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.