UrbanGreen får ytterligare uppdrag av Skanska

Det onoterade bolaget UrbanGreen som jag investerat i har fått fortsatt förtroende av Skanska. Det gäller ett projekt som man arbetat med sedan 2018 i Stockholm då man fick en order för projektet Campus Albano. 

2018 så fick UrbanGreen en order för projektet och hösten 2019 så planterade man Sedum på taket av Campus Albano 3. Nu har man alltså fått fortsatt förtroende av Skanska och skall bli deras underentreprenör för byggandet av hus 1, 2 och 4 i projektet.

Man kommer att fortsätta med att anlägga sedummiljötak och ordervärdet uppgår till 3,5 miljoner kronor. Jag ser det som en klart positiv signal att Skanska varit nöjda med UrbanGreens inledande arbete på hus 3 och att man nu får fortsatt förtroende.

”​Campus Albano ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) med varandra samt med staden och bildar ett hållbart campus med utbildningslokaler, kontor och laboratorier för studenter, lärare och forskare.”

Så skriver Urbangreen i det pressmeddelande man släppte på sin hemsida om Campus Albano och det verkar vara ett prestigefullt projekt med tanke på att det utförs åt KTH och Stockholms Universitet.

Totalt så uppgår bygget till 65 000 kvadratmeter fördelat på tre huskroppar. Byggandet av husen är redan i gång och UrbanGreens arbete beräknas vara färdigt om cirka tre år. Anläggandet av deras sedummiljötak beräknas genomföras år 2020 och 2021.

Det är härligt att se bolaget plocka en order till och det verkar ju som att Skanska är nöjda eftersom att UrbanGreen får fortsatt förtroende. Förhoppningsvis så kan gröna tak bli en stadig trend i samhället, inte bara för bolagets och min investerings skull utan även för alla de positiva aspekter som kommer av att ha just gröna tak.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer på bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.