19 oktober, 2020

Aurora Cannabis

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Aurora Cannabis är ett väldigt omtalat cannabisbolag ifrån Kanada. Man blev snabbt väldigt populära och var länge svenskarnas mest ägda cannabisbolag. Tyvärr så expanderade man för aggressivt och flög för nära solen.

Bolaget grundades år 2006 av Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesack och Chris Mayerson. Terry och Steve investerade tillsammans sammanlagt över 5 miljoner CAD av deras egna pengar.

Det blev grunden för bolaget som sedan säkrade en tomt i Mountain View County i provinsen Alberta i Kanada. En yta på cirka 650 000 kvadratmeter som blev startskottet för bolaget.

Men det var inte förrän år 2014 som man fick sin första licens för att odla cannabis. Aurora blev det första bolaget i den provinsen att få en sådan licens.

Senare samma år så fick bolaget av Health Canada sin licens för att sälja medicinsk cannabis. Därifrån så gick resan väldigt fort och bolaget etablerade sig i många länder.

Man är nuförtiden aktiva inom Nordamerika, Asien, Europa, Latinamerika och Oceanien. Så sköter man sina kort rätt borde man ha en chans att göra något bra.

Då var Aurora Cannabis väldigt klara med att man hade ett enda mål: att bli störst och bäst på marknaden. Detta innebar stora satsningar och man gjorde många förvärv, ofta till väldigt höga priser.

Aurora Cannabis flög för nära solen

När bubblan som cannabissektorn bildat tillslut sprack så kom verkligheten ikapp. Man hade spätt ut värdet på bolagets aktier oerhört mycket och man hade dyra lån.

Samtidigt så hade försäljningen inte kommit igång ordentligt ännu. Resultatet blev ett bolag i kris och man håller fortfarande på att reda ut den härvan.

Har man stora lån, knappt några intäkter och ont om pengar så är det svårt att låna mera pengar. Bolaget har således inte varit en vidare bra investering för den långsiktiga investeraren.

Men det är inte slut än och det återstår att se om bolaget kan lyckas vända på situationen. Förhoppningsvis så kan man göra något bra utav det hela. Annars så lär det tyvärr finnas gott om besvikna aktieägare världen över.

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Aurora Cannabis

  • Grundades: 2006
  • Börslistningar: TSX
  • Ticker: ACB
  • Bolagets hemsida: auroramj.com
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.