21 oktober, 2020

Stenocare

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Stenocare är ett danskt bolag som arbetar med medicinsk cannabis. Främst så består arbetet av import och grossisthandel av högkvalitativa färdiga medicinska cannabisprodukter. Bolaget har fått mycket uppmärksamhet, dels för att det är ett av få cannabisbolag i norden.

Bolaget är relativt nytt då det grundades 2017 med målet att förse patienter med medicinsk cannabis. Arbetet möjliggörs tack vare licenser och rättigheter ifrån den danska läkemedelsmyndigheten

Stenocare har rätt att kultivera och producera, samt importera och distribuera produkter inom medicinsk cannabis till patienter.

Företaget är i sig en symbol för vilken stor skillnad det är på lagar från land till land. Danskarna verkar ligga långt före Sverige i att förändra synen på cannabis i allmänhet.

Bolaget inledde tidigt ett samarbete med ett då tillsynes lovande cannabisbolag. Men det gick tyvärr inte alls som tänkt och samarbetet försenade mycket istället för att hjälpa.

Jag skall skriva mer om det nedan, men som tur är så har bolaget tagit sig vidare efter det.

Nyligen så inledde det Stenocare ett samarbete med kanadensiska Emerald Health Therapeutics.

Förohppningsvis så sköter sig Emerald betydligt bättre än vad CannTrust, den tidigare samarbetespartnern, gjorde.

spacer

CannTrust och Stenocare

Det kanadensiska bolaget som Stenocare inledde ett samarbete med hette alltså CannTrust. Ett i efterhand oerhört ironiskt namn måste jag säga.

CannTrust fick i Kanada licenser för att arbeta med cannabis av Health Canada. Licenserna är tydliga med vad och hur odlingen och kultiveringen skall ske.

CannTrust försökte kringgå det hela genom att bygga dolda rum i sin anläggning där man odlade cannabis. Jag har tidigare skrivit om det hela i ett Inlägg.

Det hela bröt alltså helt klart mot licensen och när det uppdagades så blev det en riktig härva. Mitt i smeten satt Stenocare och undrade vad som hänt hos sin samarbetspartner.

En riktigt tråkig situation och utveckling för bolaget som då fick ta och sadla om. Sedan dess har man ingått nya avtal och samarbeten med andra bolag.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Stenocare

  • Grundades: 2017
  • Börslistningar: First North GM Danmark
  • Ticker: STENO
  • Bolagets hemsida: stenocare.com
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.