21 oktober, 2020

Trulieve

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Trulieve är ett amerikanskt cannabisbolag som är aktiva i Florida. I skrivande stund så är man även marknadsledande inom delstaten. På senare tid har man börjat sikta på att etablera sig i andra delstater också.

Företaget i sig är väldigt gammalt. Det grundades redan 1940 men man har inte arbetat med cannabis riktigt så pass länge.

Men när väl chansen att sadla om till att fokusera på en ny sektor så tog man den verkligen. 2014 så legaliserade Florida medicinsk cannabis och 2015 så gav man ut licenser till fem företag.

Licenserna tillät företagen att odla och sälja cannabis. Trulieve som redan arbetade med odlande och växter hade då ett fint försprång.

Tack vare det så blev man först med flera saker i Florida. Bland annat så var man först med att ha en anläggning för odling färdig och i drift, man var först med att öppna ett dispensary, först med att sälja till en patient, först med att göra en hemleverans och mer än så.

Sedan dess så har man verkligen etablerat sig inom delstaten där man idag står för cirka 51% av sektorn.

spacer

Trulieve utanför Florida

Det är ju givetvis positivt att vara störst inom en delstat men samtidigt så gäller det att diversifiera. Är man bara aktiva inom Florida så är man väldigt utsatta för förändringar på den marknaden.

Därför så tycker jag det är väldigt bra av bolaget att man arbetar med att etablera sig i flera delstater. Arbetat med att bli en MSO, multi state operator, går framåt på flera håll.

Dels så har man siktat in sig på Kalifornien, Connecticut och Massachusetts. Tre marknader med olika styrkor och svagheter där man förhoppningsvis kan göra bra affärer.

Än så länge så har man bara två stycken affärer utanför Florida, där man har 55 stycken. Men fler ska det bli och bolaget lär ha lärt sig en hel del hemma i soliga Florida.

Den kunskapen kan man ta med sig och använda sig utav för att etablera sig och växa ännu mer inom USA.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Trulieve

  • Grundades: 1940
  • Börslistningar: OTC
  • Ticker: TRUL / TCNNF
  • Bolagets hemsida: trulieve.com
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.