28 oktober, 2020

Aureum Life

Aureum Life är ett svenskt cannabisbolag som inte är börsnoterat. Det går alltså inte att investera i bolaget i dagsläget. Aureum arbetar med medicinsk cannabis och har sin fokus på terapiområden.

Medicinsk cannabis är på framfart världen över men i Sverige så går utvecklingen långsamt. Men även om det går trögt så går det åtminstone framåt.

Fler och fler får medicinsk cannabis utskrivet på recept i Sverige. Så det finns hopp trots att styrande i landet överlag verkar ha en väldigt föråldrad syn på medicinsk cannabis.

Aureum Life arbetar som sagt med fokus på terapiområden. Det innefattar bland annat; tremor, MS, cerebral pares, neuropatisk smärta, epilepsi, stressbesvär och ME.

Jag ser det som väldigt positivt att Sverige äntligen har ett bolag som höjer rösten för medicinsk cannabis. Och bolaget har ambitioner.

Man siktar nämligen på att bli ledande inom forskning och produktion av medicinsk cannabis i Sverige. Med tanke på att man är ute i god tid så kan man få ett försprång på svenska marknaden.

Sverige har i dagsläget två godkända läkemedel i form av medicinsk cannabis. Det vill säga att läkemedlen innehåller cannabisextrakt.

Det enda är en munspray som innehåller THC som används vid behandling av MS och det andra är ett läkemedel med CBD mot epilepsi.

spacer

Aureum Life siktar på att växa

Cannabissektorn är globalt sett i sin tillväxtfas. På olika håll i världen så har man legaliserat medicinsk cannabis eller till och med rekreationsbruk av cannabis.

Aureum siktar på att etablera sig rejält inom den svenska marknaden.

Bland annat så skriver man på sin hemsida att man har som mål att växa till över 400 medarbetare inom de kommande tre åren.

Tidigare i år, våren 2020, så startade man sin egna produktion i Grekland.

Bolaget är som sagt inte börsnoterat i dagsläget, vilket jag tycker är synd. Men samtidigt så kan man ju alltid hoppas inför framtiden.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Aureum Life

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.