Trulieve utökar i Massachusetts

Cannabisbolaget Trulieve utökar i Massachusetts genom att förvärva en licens för ytterligare ett dispensary. Jag tycker att det är en intressant nyhet eftersom att det visar på att bolaget expanderar utanför Florida. Istället för att förlita sig på en enda delstat så sprider man äntligen ut sig lite. Det tror jag är ett smart beslut.

Säljarna var Nature’s Remedy of Massachusetts, ett företag i Worcester i Massachusetts. Köpet kostade runt 13.5 miljoner dollar och man betalar med dels pengar men även med aktier. 237,881 stycken nya aktier skapas för att genomföra köpet.

Det man har förvärvat är ett så kallat dispensary, ett cannabisapotek. Apoteket har nödvändiga licenser och tillstånd redan så affärerna bör kunna fortsätta på som vanligt. Trulieves VD heter Kim Rivers och hon sade följande om beskedet:

”We are excited to open our second Massachusetts location in Worcester allowing us to broaden the Trulieve platform in the state. This location will allow us to continue rolling out our expanded portfolio of products in Massachusetts including our newly launched Sweet Talk edibles line and Muse premium vape and concentrates line while providing industry-leading customer service including our no-questions-asked exchange and return policy. As we approach our first harvest, we are excited to bring a fresh assortment of quality genetics to the market and look forward to also offering clones for sale in our locations in the very near future.”

spacer

Trulieve utökar i Massachusetts med nytt apotek

Förhoppningsvis så är det här det andra av många nya apotek i delstaten som ett led i en större satsning. Trulieve är ju väletablerade i Florida men i övriga delstater så har man inte särskilt mycket just nu. Det är glädjande att se att man börjat förbättra den aspekten på riktigt.

Jag tror att skillnaden kommer bli enorm mellan bolag som etablerar sig i endast en delstat istället för att sprida ut sig. Bolagen som är aktiva i fler än bara en enda delstat kallas för MSO:er, det vill säga ”multi state operators”.

Bolagen som väljer att inte sprida ut sig eller gör det för sent kommer möjligtvis inte växa lika fort som andra. Det lär göra de mindre bolagen till potentiella uppköpskandidater på medel till lång sikt. Men det är bara en teori som jag har just nu, det återstår att se hur det går med det.

Oavsett vad så är det smart att Trulieve expanderar, möjligtvis kan det få andra bolag att också vilja göra det.

Källa: Investors.trulieve.com

Tack för att du läste inlägget ”Trulieve utökar i Massachusetts”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.