Helgrekord för AMC under covid-perioden

Idag så släpptes en glädjande nyhet för meme-aktien, detta i form av ett nytt helgrekord för AMC. Man har under helgen haft över 2 miljoner besökare på sina biografer landet över. Detta ser många som ett tecken på att saker och ting är på väg tillbaka till det normala igen. Jag äger aktier i bolaget.

Antalet besökare i helgen var alltså det högsta man mätt sedan pandemin slog till rejält förra året. Mars 2020 så stängdes biograferna ned på grund av restriktioner som införts för att försöka stävja pandemins spridning.

I helgen så besökte över 2 miljoner personer AMC:s biografer. Detta skedde i samband med att filmen The Fast Saga hade öppningshelg. Den beräknas ha dragit in runt 70 miljoner dollar under sin första helg.

Det betyder att man krossade det tidigare öppningsrekordet under Covid, plus att det är den bästa öppningen i USA:s filmindustri sedan sena 2019. Så många har nog anledning att glädjas över detta.

Frågan är dock om det var en temporär ökning på grund av den här filmen eller om det är ett tecken på att saker och ting är på väg tillbaka till hur det var innan pandemin?

Det återstår ju helt enkelt att se, men några som säkerligen är väldigt glada över dagens besked är personerna som investerat i AMC. Aktien fick ju och försätter att få mycket uppmärksamhet av sub-Reddit:en WallstreetBets.

Aktien är idag upp cirka 4.5 procent i skrivande stund och kursen ligger på 46.3 dollar. För bara ett halvår sedan så stod kursen i 2 dollar. En skaplig ökning med andra ord!

spacer

Helgrekord för AMC och The Fast Saga

Bolagets VD var tillsynes lyrisk efter att nyheten hade släppts och kommenterade pressmeddelandet såhär:

“The big screen is back! Some 2 million people came out to enjoy movies at an AMC theatre in the U.S. over the past four days. And counting our international theatres, too, we had more than 2.5 million guests. At AMC, we salute our friends and partners at Universal Pictures following their post-reopening record-setting performance of F9: THE FAST SAGA.“

“The combination of widespread vaccination and the release once again of blockbuster movies is proving to be the magic formula for the return of moviegoing. We could not be more excited about this post-reopening record weekend, and the coming slate of what look to be more blockbuster movies being released this summer and beyond.”

Förhoppningsvis så har han rätt om att saker och ting är på väg tillbaka till det normala igen. Bolaget verkar också ha använt all uppmärksamhet från Reddit på ett bra sätt genom att se till att ordna finansiering. Så det ska helt klart bli spännande att se hur det hela artar sig.

Jag tycker att hela saken med blankarna och AMC är väldigt intressant, vilket är varför jag köpt en handfull aktier för att ”vara med på resan”. Om det nu har blankats så mycket som det påstås så kan det säkerligen bli en intressant utveckling att följa.

Källa: Avanza.se

Tack för att du läste inlägget ”Helgrekord för AMC”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.