Veckorapport V 26 2021 – Tuffar på uppåt

Dags för Veckorapport V 26 2021 och det har tuffat på uppåt. Sakta men säkert så rullar portföljerna på. Fonderna har gått upp mest men även GratisPortföljen ligger på plus. Där har det även trillat in ett par utdelningar vilket alltid är roligt. Step by step!

Fonderna fortsätter uppåt

Savr, plattformen där jag har mina fonder, har uppdaterat sin hemsida och jag tycker att förändringarna ser väldigt bra ut. Det är enklare att få översikt över saker och ting och ingenting har blivit sämre, två tecken på en bra uppdatering.

Fondern har som sagt ökat i värde sedan förra veckorapporten. Just nu är portföljen värd 6467 kr och mer ska det bli! Jag sätter inte in något den här månaden heller för att nästa månad kommer jag istället spara 400 kr per fond istället för 250 kr.

Det är en permanent höjning för portföljen och jag tror det kommer löna sig rejält längre fram, men vi får se. Här nedanför kan du se grafen över fondportföljens utveckling:

grafen för fondernas utveckling

Och här nedanför kan du se innehaven var och en för sig, jag har pausat mitt sparande i Handelsbanken Hållbar Energi och ska fundera på om jag avvaktar men den eller inte. Men det lutar åt att jag vill bygga en position där också, det vore dock mycket enklare om den också fanns hos Savr.

innehaven i fondportföljen hos Savr

Portföljen påbörjades i november förra året och tanken med den är att långsiktigt försöka kapitalisera på ny teknik och teknologi. Det är marknader som jag tror professionella förvaltare har bättre koll på än vad jag har. Därav blir det fonder trots att jag föredrar aktier.

GratisPortföljen upp i Veckorapport V 26 2021

För projektet GratisPortföljen som består av pengar från cashback-erbjudanden så har det varit en lugn men bra vecka. Det är ju alltid bra om veckan slutar på blått. Så länge det går upp så gör det inget om det går lite sakta av och till. Framförallt i denna portfölj som också den är tänkt att vara väldigt långsiktig.

kursen för gratisportföljen Veckorapport V 26 2021

Cirka 14 kr trillade in från utdelningar från bolagen TransAlta Renewables Inc och Gladstone Investment Corp. Bolagen delar ut månadsvis, tanken med portföljen är att endast ha bolag som gör just det. Detta för att göra det lite roligare helt enkelt men också som en intressant utmaning.

Om det fortsätter gå åt rätt håll så är snart alla bolagen på plus igen senaste sedan omstruktureringen. TransAlta Renewables har en liten bit kvar att gå sen så är alla där.

innehaven i GratisPortföljen denna veck

Jag hoppas att Vermilion Energy inom kort skall återuppta sina månadsutdelningar så att det blir lite drag igen i form av utdelningar igen. Men men, det får ta sin tid helt enkelt. Tanken är att även plocka in Stag Industrials, Cibus Nordic och möjligtvis ett bolag till innan jag börjar utöka i bolagen istället för att köpa nya.

Tack för att du läser inläggen, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.