Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

cashback-hemsidorna

Vad är cashback? Cashback är ett engelskt begrepp och är ett koncept som ger dig pengar tillbaka när du köper något via ett särskilt företag. Jag har fått flera olika frågor om vad det är, hur det fungerar och om det faktiskt är legit? Därför så tänkte jag i det här inlägget gå igenom en del vanliga frågor om vad det är och grundligt förklara vad cashback är.

Vad är cashback?

Cashback är när du får återbäring på ett köp. Det vill säga att om du till exempel bokar en resa eller köper kläder online så får du pengar tillbaka. Hur mycket man får varierar men brukar börja runt ett par % och kan gå väldigt högt. Cashback kan man fås i fasta avgifter, vid en bokning, vid en registrering och på liknande sätt.

Varför får jag pengar?

Cashbacktjänsten du väljer har samarbeten med massvis av olika butiker, hotell och verksamheter. Genom att de förmedlar kunder, dig och mig, så får de pengar. De delar sedan en del av pengarna med kunden, dig och mig.

Säg att du går in på cashbacksidan RewardNetwork och köper kläder via en affär med 15% cashback för 1000 kr. Då får du 150 kr tillbaka in på ditt konto på sidan. Pengarna kan du sedan ta ut skattefritt, man slipper krångla med det, eller handla för nästa gång du ska köpa något via den sidan.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Är det krångligt?

Nej, det bästa är att du slipper sköta saker manuellt. Allt du behöver göra är att bli medlem på en sida som ger cashback på köp, det tar bara någon minut och kostar ingenting. Inne på deras hemsida eller app så väljer du butiken du vill handla i, du klickar på den och skickas vidare. Sedan så handlar du precis som normalt och du får pengarna automatiskt när allting går igenom.

Vad händer om det inte sker automatiskt?

Det hände mig en gång och då så skickade jag ett e-mail med informationen som det stod att företaget behövde. Samma dag fick jag svar och samma dag så lades min cashback in på mitt konto. Det var med andra ord väldigt smidigt.

betfair casino cashback

När får man pengarna?

På vissa sidor tar det olika lång tid att få sin cashback, det kan variera butik till butik också. Oftast tar det 2 till 4 veckor att transaktionen godkänts av butiken.

Är det värt att använda?

Jag tycker absolut det. Min första månad jag använde så spenderade jag cirka 100 kr och fick ut 750 kr(Du kan läsa mitt inlägg om det genom att Klicka Här). Det är en fin return of investment. Handlar man online så är det, tycker jag, ett måste att använda cashback. Annars så ger man frivilligt bort pengar helt i onödan.

Kostar det att gå med?

Sidorna har inga kostnader för att gå med eller för att vara medlem. Man binder inte upp sig för något men man ska alltid ta eget ansvar och läsa avtal så att man vet vad man ger sig in på. Sidorna som ger cashback Vill ha in användare för att ju fler som handlar via deras sida desto mer tjänar de.

Sidor som ger cashback

Här är sidor där du kan samla cashbackpengar, vissa utav sidorna ger välkomstbonusar till alla nya medlemmar:

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Sammanfattning

Det sägs att det finns inget som heter gratispengar och fair enough, med cashback så måste man nästan alltid spendera för att få något cashback men att inte nyttja konceptet är som att bränna upp pengar i onödan. Pengar som du till exempel skulle kunna investera.

Exempel på min cashback

Här är exempel på cashback som jag fick in i juni månad 2019. Hos MyBonus fick jag in 50 kr genom att bli medlem hos Smarta Spelare. Går man med via länken så får man även 50 kr i välkomstbonus så är man redan uppe i 100 kr där utan att ha lagt ut ett enda öre.

smara spelare cashback juni 2019 återbäring pengar

Hos Cashbacker var jag aktivast och passade på att nyttja tre stycken kampanjer som inte kostade mer än en krona totalt. Jag aktiverade prenumerationer hos Wype, Dagens Industri och Dagens Nyheter som jag fick cashback för och sedan sade upp prenumerationerna på för att inte bli debiterad efter testperioden.

Jag passade också på att spela ett par rader på lotto för att tjäna 150 kr på det genom deras cashback hos Multilotto. 102.68 kr blev 480 kr i återbäring, inte helt fel.

cashback juni 2019 pengar återbäring cashbacker

I mars hade jag ett flyg som blev försenat, det passade jag på att söka ersättning för genom Refunder. Även om jag inte får ersättning från flygbolaget, stor chans på det när jag flög med Norwegian…, så får jag trots allt återbäringen. Man får även 50 kr som ny medlem hos Refunder.

cashback juni 2019 refunder återbäring pengar

Där var ett par exempel på att det faktiskt fungerar. Jag shoppar inte så ofta men när jag väl gör det så kommer jag garanterat använda cashback-sidor för att få återbäring på köpen och fortsätta få in pengar.

Cashback-grupp på Facebook

Alla är välkomna att gå med via Den Här Länken.

Inlägg om cashback

Mina blogginlägg om cashback.

Mixa cashback och rabatter för bättre deals
Ett bra exempel på detta är deras erbjudande för att testa två matkassar hos Linas Matkasse. Du som användare får
Intervju med Adam hos RewardNetwork
Eftersom att jag själv föredrar RewardNetwork utav alla cashback-hemsidorna så bestämde jag mig för att maila över ett par frågor
GratisPortföljen och Coronakrisen
Då det var ett bra tag sedan jag skrev om detta projekt så är det dags att kika in GratisPortföljen.
Cashback Website - Omdömen och Betyg
Om du letar efter vilken eller vilka Cashback Website du skall använda för att samla ihop pengar så har du
Enkla cashback kampanjer att nyttja
Då och då dyker det upp riktigt enkla pengar att hämta ifrån olika cashback kampanjer. I det här inlägget så
TransAlta lyfter GratisPortföljen över 5000 kr
Just nu så är det onekligen så att TransAlta lyfter GratisPortföljen. Portföljens värde överstiger nu roligt nog 5000 kr igen.

Tack för att du läste “Vad är cashback”! Vill du veta mer eller diskutera ämnet med andra? Då är du varmt välkommen till nystartade Facebookgruppen “Vi som gillar Cashback“!

0 0 vote
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

19 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs också: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar! […]

trackback

[…] Om du är lite oklar kring hur hela konceptet går till och hur det faktiskt kan vara trovärdigt så föreslår jag att du läser mitt tidigare blogginlägg som besvarar många frågor om cashback: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Jag hoppas att den kan komma väl till hands i din jakt på cashback! Om du är ny till det hela så kan du läsa mer om vad cashback är i Mitt Tidigare Inlägg. […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] du lära dig mer om hur det fungerar så kan om att tjäna pengar med cashbacks du läsa på finansbloggen Ihållande […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] finansbloggen Ihållande Investeringar kan man läsa utförligt om vad cashback är för något och hur det fungerar. Kort förklarat så kan man säga att man som kund får ta del av pengarna som företag lägger […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] Cashback […]

trackback

[…] För dig som inte satt sig in i vad Cashback riktigt är för något ännu så kan jag rekommendera att läsa det här inlägget som jag har skrivit, först: Vanliga frågor och svar om Cashback. […]

Pin It on Pinterest

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x