Intervju med Adam hos RewardNetwork

Eftersom att jag själv föredrar RewardNetwork utav alla cashback-hemsidorna så bestämde jag mig för att maila över ett par frågor till personen bakom sidan. Anledningen till att jag föredrar den hemsidan är deras breda utbud och den höga återbäring som man ger till användarna.

För dig som inte satt sig in i vad Cashback riktigt är för något ännu så kan jag rekommendera att läsa det här inlägget som jag har skrivit, först: Vanliga frågor och svar om Cashback.

Om du redan har koll på läget så är det väl bäst att helt enkelt hoppa rakt in i det. Jag mailade som sagt över ett par frågor till Adam som driver hemsidan och fick snabbt svar. Min tanke är helt enkelt att dela svaren med er, så att ni också får ta del av informationen.

Så without further ado:

1. Hej, berätta gärna lite kort om dig, vem du är, och hur RewardNetwork kom igång.


Jag jobbar som IT konsult, flyttade hit från England 1999 och har 4 barn. Jag tycker att det är sjukt att Facebook och Google tjänar så mycket på oss och d väckte tankar kring om det fanns något sätt som vi skulle kunna tjäna på oss själva och våra egna kontakter istället. Jag kollade lite på MLMs, men hittade inga bra överhuvudtaget. En cashbacksida passar bra med nätverkskonceptet eftersom i princip alla använder cashback när de fattar grejen.

2. När grundades RewardNetwork?

2017, men först bara till vänner och bekanta tills vi förbättrade hemsidan. Det var kanske slutet av 2018 då vi tyckte att hemsidan var okej och att det var dags att marknadsföras oss mer.

3. Hur har resan varit, enklare eller svårare än vad du först trott och varför?


Jag hade läst att det är alltid svårare än vad man tror, så jag trodde det, men det har varit ändå svårare. Om varje person bara berättade för 2 andra skulle det redan finnas väldigt många rika Reward Networkare. Hittar vi en riktig välkänd influencer som vill samarbete med oss blir allting lättare tror jag. Jag har börjat kolla runt. Andra får gärna göra det också!

4. Hur upplever du svenskars syn på cashback och hur har den förändrats under åren?


Det finns fortfarande väldigt få personer som känner till cashback i Sverige. Själv orkade jag inte kolla hur det fungerade ursprungligen, tills min fru visade att hon hade tjänat flera tusen kronor hos en annan sida.

5. Finns det något som du önskar att du gjort annorlunda från start med RewardNetwork?


Vi bytte provisionsmodellen till 10% nyligen, vore bra om det hade varit så från början men man måste prova saker och justera. Jag kanske skulle ha satsat lite mer tid och pengar.

6. Hur många aktiva medlemmar har RewardNetwork i dagsläget? Hur ser ökningen ut på ett ungefär?


Det finns 2402 medlemmar i dagsläget, 530 av dessa har köpt något, de flesta någorlunda regelbundet. Bärriären är första köpet.

7. Nya butiker läggs till frekvent, är det svårt eller lätt att hitta nya butiker till hemsidan?


Det är svårt att hitta nya stora butiker – de flesta har tagit beslut att inte jobba med cashback. Men det kommer att ändras över tid om man kollar på Storbrittanien som framtidsblick.
Om du känner en företagare så kan du tipsa om det företaget och få provisionsbaserad ersättning hos oss. På sikt har vi säkert fler lokala tjänsteföretag. RewardNetwork fungerar delvis som en slags garanti – blir våra kunder missnöjda med en affär så tar vi bort den.

8. Har du några tips till cashback-letare?


Visa bekanta hur det fungerar och hur mycket cashback man har fått själv. Kommer de igång på en hyfsad nivå blir det 2000kr över 10 år. Glöm inte att man kan få cashback när man till exempel tar lån, eller byter abonnemang.

9. Finns det planer på att lägga till fler utbetalningsmetoder? Typ Swish eller liknande?


Vi kan betala ut med Swish – ingen har efterfrågat det. Det är bara att skriva ”Swish” som bank och telefonnummer som kontonr. Vi lägger upp bättre instruktioner snart.

10. RewardNetwork har ju ett väldigt bra inbjudningssystem som skiljer sig från andra sidors upplägg, varför tror du att fler inte har samma system som ni har?


De andra har mer traditionella företagsmodeller – investerare som vill få så mycket som möjligt tillbaka. Jag tror världen skulle vara mycket bättre om rikedomar flödar bort från stora företagsägare till fler människor och Reward Network speglar denna filosofi.

11. Har du något att tillägga eller att tipsa om?


Engagera dig i RewordNetwork – det lönar sig. Det kommer att komma uppdateringar som ökar cashbacken. En mindre kommer snart – fler större kommer lite senare när vi har lite större medlemskap. Vi tröttnar aldrig på folk som har förslag. Även om vi kanske hört många av dessa redan så får vi en bättre bild över vad folk vill ha.

Tack Adam för att du tog dig tid att svara på frågorna!

Personligen så tyckte jag att det var intressant information som delades med oss. Det förvånade mig lite att antalet medlemmar är rätt så lågt men det verkar ju öka, och det snabbt!

Att man kan få utbetalningen via Swish var också en bra sak som jag inte visste om, jag ser fram emot klarare instruktioner kring det på hemsidan.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.