Är Stenocare övervärderade inför rapporten?

Europas första börsnoterade cannabisbolag Stenocare ska lämna delårsrapport den 20:e augusti. I skrivande stund så ligger börsvärdet på 411 miljoner danska kronor, cirka 591 miljoner kronor. Intäkterna låg på 4.32 miljoner danska kronor förra kvartalet. Det får mig att undra: Är Stenocare övervärderade?

Det här är endast mina egna tankegångar och spekulationer, ingen rekommendation.

För ett framtidsbolag som Stenocare så är det ju givetvis mycket potential och framtid redan inräknat i deras nuvarande börsvärde. Med det sagt så har faktiskt cannabismarknaden blivit hårdare med bolagen och man förväntar sig att se resultat inom en snar framtid. Det kan tala för att kursen kommer ta stryk vid rapporten.

Bolaget har haft det turbulent på sistone på grund av samarbetet med CannTrust, som också äger 15% av Stenocare. CannTrust har misskött sig rejält i Kanada och skeppat produkter, bland annat till Stenocare. Den härvan har legat som ett svart moln över Stenocare och kursen har tagit stryk utav det.

Kursen sedan IPO:n

Kursen har handlats upp kraftigt sedan bolagets IPO trots att volymen i handeln har varit låg:

stenocare kurs

Bild från Avanza.

Kursen toppade nära 60 danska kronor och har sedan dess rört sig tillbaka ned till nuvarande nivån på 43.25 danska kronor.

Den låga volymen i handeln är lätt att förklara, bolaget har endast 8 942 762 aktier just nu och det är få som vill sälja. Många köper för att hålla långsiktigt så det blir få aktier som köparna får slåss om, det har även hjälpt till att driva upp priset.

Jag tror att vid rapporten så kommer marknaden fokusera mer på faktiska siffror än framtid och potential vilket kan leda till att vissa säljer av. Samtidigt så kan det göra att andra anser att det blir köpläge som därmed köper upp kursen.

Jag vågar inte sia om vad jag tror att kursen står i vid slutet utav dagen men jag tror att marknaden kommer anse bolaget vara övervärderat.

www.ihallandeinvest.se spacer

Stenocare övervärderade?

När jag skriver att jag tycker att Stenocare är övervärderade just nu så betyder det inte att man ska slänga sig på säljknappen, vill man inte riskera att missa sin timing med köp och sälj så kan man lika gärna sitta kvar och fylla på om det går ned istället. Det vill säga om man äger bolaget långsiktigt, vilket jag tycker man bör göra.

Jag själv har inte köpt in mig och jag kommer inte att göra det på ett bra tag då jag tror att kursen kommer gå lägre än vad den är just nu. Deras egen produktionsanläggning som skall byggas i Danmark väntas stå färdig första kvartalet år 2020.

Intäkterna för bolaget låg på 4.32 miljoner danska kronor förra kvartalet. Det kommer att krävas en väldigt stor ökning där för att marknaden ska vara nöjd med rapporten, tror jag, trots att det ändå är en marknad med stor tillväxtmöjlighet.

Vi får se om jag är ute och cyklar eller inte men i mina ögon så ser Stenocare övervärderade ut. Vad tror du? Kommentera gärna och berätta!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cashback

Få mer pengar att investera för istället för att ge bort pengarna i onödan! Läs mer om cashback i Det Här Inlägget eller i Den Här Facebook-gruppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.