Omdöme MatSmart – Beställ mat på nätet

Jag har beställt ifrån MatSmart ett par gånger nu och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med deras tjänst. Det har fungerat felfritt för mig varje gång och jag hoppas det håller i sig. Läs inlägget om du är nyfiken på att veta hur det gick.

MatSmart är en hemsida där man säljer mat som i många fall annars hade kastats i soporna. Produkter som skall kasseras på grund av överproduktion, säsong, förpackningsbyten eller korta/passerade bäst före-datum får via MatSmart chansen att istället säljas istället för att slängas i onödan.

Tack vare att det är produkter som räddas från att slängas så säljs varorna med 20 till 90 procent rabatt. Så man kan minska matsvinnet, bidra till en bättre miljö och samtidigt spara pengar. Goda förutsättningar för en bra affär som gynnar flera parter.

Omdöme MatSmart - Beställ mat på nätet spacer

Omdöme MatSmart

Min erfarenhet

Jag har beställt mat och varor från MatSmart tre gånger på egen hand och två gånger tillsammans med kompisar. Första gången jag beställde med en vän för två år sedan så saknades två varor som vi fick skickade till oss efter att ha kontaktat supporten.

Övriga gånger så har allting stämt bra och sist jag beställde så fick jag gratis hemkörning på köpet. Sist jag handlade via deras sida så sparade jag in 500 kr på en beställning på 510 kr. Det är tack vare deras rabatter, framförallt på storpack som jag sparade pengar.

Jag är väldigt nöjd med MatSmart och brukar logga in då och då för att se om jag kan hitta något prisvärt erbjudande.

Sortimentet

Urvalet är brett och det finns gott om olika produkter. Man kan hitta alltifrån barnmat till recovery drinks för styrketräning och mycket mer. Urvalet uppdateras också väldigt ofta eftersom att det är begränsade mängder med produkter som räddas samt att det hela tiden kommer nya.

Jag har egentligen ingenting att anmärka på när det kommer till sortimentet. Det är stort, finns mycket olika och uppdateras ofta. Det enda negativa vore att man inte kan hitta exakt det man vill ha, utan att man mer får se vad som finns, och att det inte finns frysvaror.

Omdöme MatSmart - Beställ mat på nätet spacer

Utkörning

Utkörningen sköttes via BudBee sist när jag beställde och det gick väldigt bra tyckte jag. Man kan välja att betala för att få en specifik tid för utkörningen, jag visste bara att man skulle komma mellan klockan fem och tio på kvällen. Som tur var så hade man inte många utkörningar och jag hade fått min leverans redan klockan kvart i sex.

Utkörningen får nästan full pott från mig, det enda som vore bättre vore om man slapp betala för att få välja exakt vilken tid man vill ha leveransen.

Fördelar

 • Mat som annars slängts slipper gå till spillo
 • Man får handla till rabatterat pris
 • Utbudet uppdateras ofta
 • Just nu får man fri frakt på beställningar på över 500 kr
 • Det är bra för miljön
 • Lätt att använda hemsidan
 • Slipper åka till affären

Nackdelar

 • Har inte alla varor som man vill ha
 • Man fick betala extra för specifik tid för leverans via BudBee
 • Får vänta på att få varorna istället för att köpa direkt från affären
 • Inga frysvaror

Omdöme MatSmart - Beställ mat på nätet spacer

Omdöme MatSmart

Slutsatsen bli att jag är väldigt nöjd med MatSmart och kommer att fortsätta använda deras tjänst.

Cashback

Kom ihåg att handla med cashback så får du pengar tillbaka när du köper mat via MatSmart. Du kan bli medlem på RewardNetwork samt läsa mer om cashback(återbäring på köp online) i Det Här Inlägget eller på Facebook.

Vad tycker du om MatSmart, är det något som du använder redan eller kan tänka dig att använda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.