LEGO ska börja tillverkas av hampa

LEGO som är en folkkär leksak över hela världen har gått ut med att man skall klimatanpassa sin tillverkning. Tack vare det så kommer man börja tillverka LEGO av hampa. Målet är att år 2030 så skall bolaget vara helt miljövänligt.

I dagsläget så tillverkas leksakerna LEGO av ett plastmaterial som heter ABS. Det kommer att ändras inom kort eftersom att bolaget vill bli miljövänliga. I och med det så kommer man att byta från plast tillverkad av olja till plast som är tillverkad av hampa.

Tack vare att hampa innehåller höga halter av cellulosa så är det ett perfekt material att skapa plast utav. Det allra bästa är att plasten som skapas är nedbrytbar och inte kommer att förstöra jorden så som plast skapad av olja gör.

Eftersom att plasten skapas av hampa så är den inte bara nedbrytbar, och fri från gifter men även kommersiellt möjlig att massproducera tack vare låga kostnader. I USA så finns bland annat bolaget HempPlastic som fått sin produkt godkänd av FDA.

Det är glädjande att fler och fler bolag får upp ögonen för att använda hampa istället för skadliga material. Tack vare detta så kommer även många privatpersoner att få upp ögonen för hampans nytta. Riktigt bra jobbat av LEGO!

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Hampa är här för att stanna

LEGO är ett av flera bolag som väntas eller är på väg att förändra sina sätt att tillverka produkter. Om fler stora företag världen över skulle följa i deras fotspår så skull det onekligen ha en positiv inverkan på både klimatet och miljön.

Hampa, CBD, THC, cannabis, orden poppar upp på fler och fler ställen i samhället och det känns verkligen som om att kunskapen äntligen börjar sprida sig. Att tillverka plast av hampa istället för olja är inget banbrytande eller någon ny upptäckt men det är väldigt glädjande att företag faktiskt anammar möjligheten.

Industrihampan har helt klart väldigt många användningsområden men att kunna ersätta plasten i samhället med hampaplast är något av det bästa vi kan göra i det långa loppet. Nedbrytbara plastprodukter skulle innebära att vi inte hade gigantiska öar skapade av plast i världshaven. Det är dags för förändring!

Källa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.