Investera i Bitcoin via Avanza

Att investera i Bitcoin via Avanza betyder att man investerar i certifikat utan att egentligen äga några Bitcoin. Det finns både för- och nackdelar med detta tillvägagångssätt men en stor fördel som jag ser är att man slipper krångla med Skatteverket.

En av nackdelarna med att man köper ett certifikat som följer Bitcoin istället för att köpa faktiska Bitcoin är att man inte äger någon kryptovaluta själv, men för den som bara investerar för att tjäna pengar så spelar det föga roll.

Vill man däremot öka på anpassningen världen över och få fler att acceptera Bitcoin som betalningsmedel så är det bättre att köpa kryptovalutan som man sedan kan spendera där man önskar.

Tyvärr så är Skatteverket några år efter när det kommer till beskattning av kryptovaluta och har krångliga regler som inte gynnar användandet. För den som vill köra på trading i Bitcoin så kan det därför bli antingen krångligt och/eller dyrt att köpa den faktiska kryptovalutan.

Då passar det bättre att investera i Bitcoin via Avanza för där kan man köpa certifikat via ett ISK, investeringssparkonto, där beskattningen sköts automatiskt åt dig. Deklaration skickar Avanza in åt dig till Skatteverket med informationen förifylld.

Du behöver sedan inte heller skatta lika mycket som du hade behövt göra om du hade köpt och sålt kryptovalutan istället för via certifikaten. Det är trist att det är så men för tillfället så skulle jag personligen köpa certifikaten istället för kryptovalutan om jag skulle investera i Bitcoin. Annars så måste man krångla så mycket med och betala så mycket i skatt.

spacer kryptovaluta bitcoin altcoin litecoin ripple ethereum kryptovalutor krypto btc

Läs mer

Vill du läsa mer om Bitcoin-certifikatet så kan du kika in utgivarens information genom att Klicka Här. Certifikatet finns att handla hos bland annat Avanza.

Trading

Har du läst inlägget om att Binance har väldigt bra(låga) avgifter för trading av kryptovaluta? Du kan läsa inlägget genom att Klicka Här.

Köpa och skicka Bitcoin

I det här inlägget hittar du en enkel guide att följa för att lära dig hur man köper och skickar Bitcoin: Hur man Köper och skickar Bitcoin – Steg för Steg.

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tack för att du läste inlägget “Aktier eller Fonder! Läs även Investera i Bitcoin via Avanza! […]

trackback

[…] Investera i Bitcoin via Avanza […]

trackback

[…] du vill investera i Bitcoin så föreslår jag helt klart att du gör det genom certifikaten hos Avanza eftersom att du då slipper krångla med deklarationen och betala en hög […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x