Bitcoinpriset kämpar runt 10 000 dollar

Värdet på en Bitcoin har stigit snabbt den senaste tiden, runt 40% på en månad. Anledningen till det är bland annat säkerligen den halvering som skett, men priset har fortfarande svårt att bryta den psykologiskt viktiga barriären som utgörs av 10 000 dollar-gränsen.

En Halvering inom Bitcoin innebär att belöningen för att gräva fram nya block halveras och därmed även antalet nya Bitcoin som tillkommer marknaden.

Efter en halvering sker så brukar priset historiskt sett gå uppåt, förmodligen delvis tack vare fortsatt efterfrågan men lägre tillgång men det är givetvis ett ton andra aspekter som också fortsätter att spela in.

Bitcoin har inte, ännu, blivit det digitala guldet och den trygga hamnen för värdelagring som många hoppas på att det ska bli men samtidigt så brukar kursen ofta klättra uppåt när det blir oroligt i världen, eller kanske snarare på börsen.

Just nu så ligger priset runt 94 000 kr men för bara en månad sedan så var det nere på 68 000 kr. Så det har varit en fin uppgång som vi har sett, men vi har sett den många gånger förut.

Gränsen på 10 000 dollar eller ungefär 100 000 kr verkar vara riktigt stark och priset har väldigt svårt att ta sig över den tröskeln.

Nu efter halveringen så kanske det blir extra fart och om den nu bryter igenom 10 000 dollar-gränsen så väntas den av många ta ordentligt med fart igen.

Personligen så tänker jag inte sia om varken bu eller bä men då jag är väldigt fascinerad av såväl tekniken som kryptovalutan så hoppas jag att den ska bryta igenom gränsen och uppvärderas.

Jag väntar mer på att se hur börserna skall bete sig och samtidigt hur marknaden värderar Bitcoin om så sker.

spacer kryptovaluta

Inget digitalt guld, ännu

Eftersom att börserna runtom i världen fortfarande går på steroider, det vill säga alla inpumpade pengar genom stödpaket och liknande åtgärder, så har ingen ordentlig krasch skett riktigt ännu.

Vi såg en stor dipp men återhämtningen var väldigt snabb och med tanke på hur mycket det pratas om utmanade ekonomier världen över så känns det för mig som att det värsta inte har kommit ännu.

Däremot så har Bitcoin fått liv igen och frågan är ju om det beror på halveringen, kriserna världen över eller en salig blandning? Jag tror på det sistnämnda.

När Iran och USA började stångas tidigare och många började skrika om tredje världskriget så förväntade jag mig faktiskt att Bitcoin skulle rusa, men så skedde inte.

Även om jag inte ser Bitcoin som en särskilt pålitlig store of value just nu, mycket på grund av det fortfarande volatila priset men också på grund av avsaknad av global adaption i den skala som jag tror skulle behövas för det, så tror jag att den lär användas mer och mer för det i framtiden.

Det skall bli spännande att fortsätta följa kursutvecklingen för Bitcoin och tids nog så hoppas jag att den bryter igenom 10 000 dollar-gränsen.

Om du vill investera i Bitcoin så föreslår jag helt klart att du gör det genom certifikaten hos Avanza eftersom att du då slipper krångla med deklarationen och betala en hög vinstskatt.

Kom dock ihåg att läsa på ordentligt om skillnaderna och riskerna mellan att investera i certifikaten jämfört direkt i Bitcoin innan du genomför ett köp.

Vill man istället köpa Bitcoin direkt så kan man kika in dessa tidigare inlägg som jag har knåpat ihop:

Tack för att du läste inlägget! Trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.