Veckorapport V 40 2021 – Fondslakt och ny ATH

Veckorapport V 40 2021 är ingen rolig läsning för fondportföljen men tvärtom för GratisPortföljen. Fonderna tog mycket stryk i den volatila veckan som var på börsen. Samtidigt så har portföljen med aktier där jag investerar cashback-pengar fortsätt lyftas av oljebolaget Vermilion Energy.

Fast även om fonderna går trögt så är det inte den största besvikelsen i mina ögon. Svängningar får man ju räkna med. Men hos Savelend där jag försöker investera i P2P-lån, där händer det verkligen inte mycket. Det är trist att se kapitalet ligga sovandes där. Framförallt när deras motto verkar vara ”money shouldn´t sleep”.

Inte hänt ett jota hos Savelend

Autoinvesteringen i P2P-lån går riktigt trögt hos Savelend. Så trögt så att jag blev tvungen att maila deras support för att fråga vad som händer, eller snarare varför ingenting händer. Då fick jag som svar att om man väljer bort alternativ från deras autoinvest så får man räkna med lägre belåningsgrad.

Det tycker jag inte framgår tydligt någonstans på deras plattform där jag kollat. Verkligen trist. Så nu har jag varit så illa tvungen att klicka i alla deras alternativ för autoinvest. Även fast att jag helst inte hade investerat i inkassoportföljer. Men jag har liksom inget val, och sådant gillar jag inte.

Det förklarar dock ändå inte riktigt den oerhört låga belåningsgraden som jag ligger på just nu. Nämligen 57%. Nästan halva mitt kapital hos Savelend sover, oerhört märkligt. Jag har nu klickat i allt som går och räknar med att kapitalet skall närma sig 90% utlånat senast nästa helg.

Gör det inte det, ja då är det något som inte stämmer med plattformen och då tar jag klivet ur den för gott. Det är visserligen inte märkligt att belåningsgraden sjunker om man tar bort alternativ, men det kanske borde komma upp en notis om det när man gör valet?

låg belåningsgrad hos Savelend

Fondslakt hos fondportföljen hos Savr

Ja som sagt blev det i veckan en redig nedförsbacke i grafen för fondernas utveckling. Lite trist är det ju att månadssparandet hann gå in innan dippen men sånt är livet ibland.

På slutet så hann det repa sig en aning och den ligger återigen på plus. Ett tag var den nere på negativ utveckling men frågan är om man skall ropa hej riktigt än? Det skakar rejält där ute på börserna så det återstår att se hur det går. Dock så är jag tänkt att vara långsiktig här så planen är att fortsätta tanka på även om det går ner.

Om ett par år så får vi se om jag valt rätt fonder för att försöka kapitalisera på utvecklingen inom AI och automation. Bland annat så hjälpte Facebook till med att sänka grafen men det är inte bara Herr Zuckerbergs uppdateringar av servrarna som orsakat raset.

Men men, det vore roligt om den tuffar på vidare uppåt igen men samtidigt så får jag mer för pengarna om det går ner. Så det är inget jag grämer mig över allt för mycket.

tuff vecka hos fonderna jag har hos Savr

Veckorapport V 40 2021 – Gratisportföljen når ny ATH

GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar tickar på uppåt och den kommer snart växa ännu mer genom insättning också. Just nu så väntar jag mest på att få min cashback från förra elbolagsbytet så att jag kan ta in ännu ett bolag i portföljen.

Eftersom att Cibus fortfarande handlas till en så pass hög premie så lutar det åt att jag tar in STAG Industrial istället. Men vi får se hur det blir med det.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

Veckorapport V 40 2021 - Gratisportföljen når ny ATH

Och så här ser nuvarande läget ut för innehaven:

Det är härligt att se att Vermilion Energy repar sig rejält. Jag är lite oklar över när jag egentligen kommer att börja skala av där. Bolaget har mer att ge, när man återinför sina utdelningar så tror jag kursen kommer rusa rejält, men vi får se helt enkelt.

Roligt är det i alla fall att se avkastningen öka igen, det är onekligen på tiden!

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.