Blankare & insiderköp i Media Games and Invest

Sedan aktien toppade på cirka 66 kr så har det gått brant utför med bolagets aktiekurs. Detta trots att man fortsätter leverera starka nyheter. Men marknaden sätter priset och läget är tufft för gaming-sektorn. Detta syns bland annat genom att aktien nu blankas av minst tre olika institutioner. Samtidigt så har VD:n Remco Westermann stått för flertalet insiderköp i Media Games and Invest den senaste tiden. Jag äger aktier i bolaget.

Gaming-sektorn har blankats rätt så brett eftersom att den har ansetts gått väldigt starkt på grund av pandemin. Många tror därför att nu när pandemin lugnar ner sig, om den ens gör det, så kommer deras intäkter att sjunka. Detta betyder att bolagens värderingar kan anses vara uppblåsta på grund av pandemin.

Det är ingen konstig eller felaktig slutsats men jag tror att blankarna som blankar just Media Games and Invest (M8G) kommer ångra sig eftersom att bolaget är så mycket mer än bara gaming. Media-delen spås bli väldigt stark och efter det transformativa förvärvet av Smaato så ser det ut att bli verklighet.

Så i mina ögon är det en missräkning att tro att M8G ska falla lika hårt som andra aktörer inom spelsektorn. Tittar man däremot på bolag så som EG7, Stillfront, Paradox med flera vars kurser tappat värde kraftigt så är det förståeligt att tro att hela sektorn skall gå samma öde till mötes.

Men som sagt, media-delen i MGI är väldigt stark och den lär fortsätta att bli starkare i takt med att man släpper sin annonslösning ATOM. Dock så är jag ju aktieägare i bolaget vilket ibland försvårar att vara objektiv.

spacer

Kursen har fallit flera gånger tidigare

Att kursen nu har dalat från 66 kr till cirka 47 kr är inte heller i sig något unikt även om det är trist och utmanande för den som ofta tittar på kursen eller äger warranter. Vi har tidigare sett kursen gå från cirka 46 kr till cirka 34 kr, från cirka 51 kr till cirka 39 kr.

Så den brukar dippa för att sedan samla kraft för att resa sig rejält på nytt. Nu återstår att se om det blir så igen? Jag vågar tro det eftersom att bolaget levererat riktigt starka rapporter på löpande band med hög organiskt tillväxt. Sen så är det givetvis trist att kursen inte alltid speglar den starka fundamentala utvecklingen, men det brukar rätta sig.

Det ska bli spännande att se var kursen hamnar vid nästa uppvärdering om/när den kommer. Bolaget har flera riktkurser från olika analyshus runt 80 till 100 kr. Så det verkar finnas gott om potential och hopp om en lukrativ framtid för oss aktieägare.

Tålamod är en dygd sägs det och det är förståeligt att man blir orolig när OMX skakar som den gjort på senaste. Det känns som om att det bara är en tidsfråga innan en korrektion kommer, frågan är hur stark den blir? Men även om den drar med sig M8G eller inte? Time will tell.

Någon som dragit nytta av den fallande kursen är bolagets VD Remco Westermann som har handlat på sig aktier för flera miljoner under den senaste tiden. En styrkesignal som jag som aktieägare verkligen uppskattar. En av anledningarna till att jag valt att investera i bolaget är just Remcos stora aktieägarskap.

spacer

Insiderköp i Media Games and Invest

Det känns betryggande att han själv äger ett stort antal aktier och att han fortsätter att handla på sig. Bolag med VD:s som äger mycket själva brukar till exempel undvika utspädning mer än andra bolag. Det signalerar också i mina ögon att VD:n tror på bolagets framtid och möjlighet till avkastning.

Remco har handlat aktier på så väl den svenska börsen som på den tyska. Hittills denna vecka så har han handlat cirka 64 000 aktier i bolaget för cirka 3.2 miljoner kronor. (Källa: Avanza)

Lägg därtill att han även handlade aktier runt den 16:e september för runt miljonen eller mer, förtroendeingivande och starkt att leda med gott exempel. Även andra insynspersoner i bolaget har köpt på sig aktier på dessa nivåer. Till exempel vice ordförande Tobias M. Weitzel som den 4:e oktober köpte aktier för 25 000 EURO.

Det är glädjande att se och jag ser det som ett tecken på att kursen förr eller senare kommer att repa sig och leta sig upp mot riktkursernas nivåer. Då bör även blankarna förhoppningsvis behöva köpa tillbaka sina blankade aktier till högre kurser vilket i sig kan orsaka ett rally i kursen. Men tiden får avgöra hur det går med det.

Tack för att du läste inlägget ”Blankningar och insiderköp i Media Games and Invest”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.