Statusrapport GratisPortföljen April 2021

Portföljen med månadsutdelare rullar på och jag har gjort ett litet köp till sedan sist. I övrigt går det trögt med att tjäna in cashbacks för mig just nu. Men vem vet, med lite tur så hittar jag snart nya och bra erbjudanden att dra nytta av. Oavsett vad så har jag ju redan investerat en del cashbackpengar som vi kan kika in hur det går för.

Portföljen tog sig ju som bekant en rejäl törn när Corona-pandemin slog till. Detta främst på grund av att Vermilion Energys aktiekurs kraschade hårt. Men jag dubblade innehavet istället för att sälja och bestämde mig för att rida ut stormen.

Det ser ut att ha varit ett bra beslut och jag hoppas att bolaget inom kort skall påbörja sina utdelningar igen. Har bolaget inte återupptagit utdelningarna inom två kvartal så får jag börja fundera på om bolaget ska få vara kvar eller inte.

I skrivande stund så är portföljen på plus 600 kr. Inget vida resultat än så länge men man skall skynda långsamt sägas det. Såhär ser grafen för portföljen ut:

GratisPortföljen kursen april 2021

Portföljen har också genererat 341 kr i utdelning före att källskatten dragits och 276 kr efter att källskatten dragits. Vermilion var bolaget som stod för den största utdelningen så det ska bli skönt när bolaget återupptar sina utdelningar.

Utökat i TransAlta Renewables

Det blev ett litet men ändock ett köp i TransAlta Renewables Inc där jag utökade med 2 st aktier till. Nästa bolag som jag kommer att utöka i blir Gladstone Investment Corp. Gladstone har för övrigt gått riktigt bra sedan jag investerade i bolaget.

Såhär ser resultat per bolag ut just i portföljen, det är dock lite missvisande på grund av en del köp och sälj:

GratisPortföljen resultat per aktie april 2021

För dig som är ny till bloggen så är GratisPortföljen ett projekt jag har där jag endast investerar pengar som jag tjänar in via cashbacks. Det är roligt att se pengarna jag tjänat in ”gratis” växa till sig allt ännu mer. Om Vermilion Energy kan lyckas ta sig tillbaka till forna höjder så kommer det bli riktigt bra på sikt.

Frågan är bara vilka nästa bolagen blir till portföljen? Realty Income Corp har jag haft ögonen på en längre tid och det är inte omöjligt att det blir just det bolaget som får ta plats. Men det får vi se när det väl blir av.

Om du undrar vad cashbacks är för något så rekommenderar jag dig att läsa det här inlägget jag skrivit: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

Tack för att du läser inläggen, Läs Fler Här! Glad påsk!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.