Snabbast växande sektorn i Kanada

I takt med att cannabis blir allt mer socialt accepterat så ökar marknadens storlek. Just cannabissektorn var år 2020 den snabbast växande sektorn i Kanada. Mätt i BNP så ökade sektorn med 49.5% jämfört med år 2019. Detta enligt siffror från TradingPlatforms.com.

I Kanada så legaliserade man medicinsk cannabis redan år 2001. Ett steg som på den tiden låg väldigt långt fram i tiden men som resten av världen sakta börjat komma ikapp.

Sedan dess så har landet till och med legaliserat rekreationsbruk av cannabis. Detta skapade en stor industri med många nya bolag och det är en häftig resa att följa.

Det faktum att sektorn lyckats växa så pass mycket under Covid talar starkt för att den är här för att stanna. Världen över så har ekonomier utmanats av isoleringar och andra effekter av pandemin.

I Kanada så har ekonomin tagit mycket stryk och det var endast fem industrier i landet som rapporterade positiv tillväxt för år 2020. Den nästa snabbast växande sektorn hade ökat med 11% medan övriga tre industrier ökat med mindre än 4% vardera.

Frågan är om inte det här borde få en del andra länder att börja fundera på om det är dags att legalisera cannabis eller åtminstone medicinsk cannabis?

Det hade ju varit härligt om länder tog det beslutet för invånarnas bästa men hey, money talks.

spacer

Snabbast växande sektorn i Kanada

När regeringen år 2018 legaliserade rekreationsbruk av cannabis och valde att reglera det på samma sätt som alkohol och tobak så satte man tonen för förändring. Det blev en slags dominobricka som verkligen fick igång utvcklingen världen över.

Det blev startskottet för en helt ny och väldigt stor industri som verkligen växte så att det knakade. Och det lär den fortsätta att göra med tanke på dessa siffror. Förhoppningsvis så kan regeringen ta beslut som gör det lättare för bolagen att konkurrera ut den svarta marknaden.

Vem vet om Sverige en vacker dag kan ta ett steg i samma riktning? Faktum är att… Det tisslas och tasslas en hel del bakom kulisserna även här kan jag säga. Inom inte alltför länge så kommer vi förmodligen att få överraskande nyheter, men time will tell.

Källa / Läs Mer

Tack för att du läste inlägget ”Snabbast växande sektorn i Kanada”, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.