Veckorapport V 39 2021 – GratisPortföljen på ATH

Sedan förra veckan så har det köpts fonder, månadssparandet hos Savelend har trillat in och GratisPortföljen har gått urstarkt. Därmed blir det en väldigt rolig veckorapport V 39 2021 att skriva om! Och så har jag samlat in ytterligare cashback-pengar till GratisPortföljen som skall investeras så snart det bara går.

Vi kan börja med cashback-pengarna, hos Cashbackshopping kan du nu testa tjänsten Albert kostnadsfritt och få 150 kr. Sen så har jag även skrivit om hur du kan tjäna en hundralapp till i det här inlägget: Hitta cashback-erbjudanden enkelt – 100 kr till.

Många bäckar små… Vissa kan tycka att det är lite drygt att sitta och nyttja cashback-erbjudanden som bara ger 12.5 kr styck men när man lägger ihop allt så blir det ju ändå en slant. Gör man det över en längre period så kommer man verkligen uppskatta att man tog sig tid att göra det.

Det är som med det mesta, det gäller bara att komma igång och fortsätta och innan man vet ordet av så har man kommit en bra bit på vägen. Läs mer om vad cashbacks är här: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

I övrigt har det varit en väldigt svängig vecka på börsen som ändå slutade bättre än väntat får man väl ändå säga. Det känns lovande att USA stängde starkt igår, förhoppningsvis blir det en fin börsvecka nästa vecka.

Dags att kika in portföljerna som jag tar upp i Veckorapport V 39 2021!

spacer

Månadssparat hos Savelend

Hos Savelend så har den månatliga tusenlappen trillat in och det är den första sedan jag valde att fortsätta sparandet där. Det har dock gått trögt med att få den investerad igen men vissa gånger dröjer det längre än andra. Jag räknar med att pengarna kommer att ha investerats tills nästa veckorapport.

Det är roligt att vara igång där igen och det ska bli intressant att se hur det hela kommer att arta sig. Tanken är att även månadsspara i deras aktie men det har jag temporärt pausat för att fyndhandla i dipparna som varit. Men snart så kommer jag köa in lika mycket i aktien som jag har inne på plattformen.

Vill du ge Savelend en chans? Gå med via den här länken och få Upp Till 600 kr i Välkomstbonus. Här nedanför kan du se läget för min portfölj hos Savelend just nu:

Portföljens läge hos Savelend Veckorapport V 39 2021

Fonderna hos Savr Veckorapport V 39 2021

Fondportföljen har ökat i värde tack vare den månatliga investeringen på 400 kr i vardera aktie. Dock så har portföljen inte haft en bra vecka så den har dippat en del. Men men, det här är en väldigt långsiktig portfölj så det gör inte så mycket.

Men det hade givetvis varit bättre om den dippat innan månadsinsättningen landat på kontot men så blir det ibland. Det är väldigt skönt att det hela sköter sig självt tack vare automatisk insättning och investering.

Den är nu i alla fall värd över 11 000 kr och jag tror att den kommer repa sig någorlunda nästa vecka eftersom att USA stängde starkt igår. På lång sikt blir det bra hoppas jag och det är skönt att betala lägre avgifter hos Savr än hos till exempel Avanza.

Den har ju ändå kommit en bit med tanke på att den startades i november förra året med månatligt sparande på 250 kr i vardera fond, som sedan höjts till 400 kr. Man behöver inte börja med mycket för att komma igång men är man konsekvent så kommer det växa till sig längs vägen.

grafen för fondportföljen som nu är värd över 11 000 kr

GratisPortföljen når ATH

Så till den roligaste delen den här veckan, nämligen GratisPortföljen som endast består av pengar jag fått ihop via cashback-erbjudanden.

Portföljen är nu värd över 12 000 kr vilket är en härlig milstolpe. Avkastningen växer i takt med att främst Vermilion Energy återhämtar sig mer och mer sedan deras enorma kursfall vid Covid. Vermilion är ett olje- och naturgasbolag och deras VD har uttalat sig om att utdelningar blir aktuella igen nästa år. Det ser jag fram emot.

Så här ser grafen över portföljens utveckling ut just nu:

GratisPortföljen på ATH vecka 39 år 2021

I veckan så har det även trillat in 11 kr i utdelning från Gladstone Investment, som även hade en bonusutdelning tidigare i månaden. Från TransAlta Renewables så kom det in 8 kr. Inga stora summor direkt men det kommer in lite varje månad och mera ska det bli.

Varje månad så får portföljen in cirka 30 kr i utdelningar innan källskatt. Den summan kommer att öka markant när Vermilion Energy väl får igång sina månatliga utdelningar igen. Så här ser läget ut för innehaven just nu:

GratisPortföljens innehav vecka 39 år 2021

Efterfrågan på olja och naturgas verkar öka världen över vilket fått Vermilion Energy att äntligen på riktigt påbörja sin återhämtning. Jag hoppas att det fortsätter nästa vecka! Tids nog ska jag skala av i det bolaget och ta in STAG Industrials i portföljen. Men en sak i taget!

Hoppas att du har haft en grym börsvecka trots svängningarna, tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 39 2021 – GratisPortföljen på ATH”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.