21 oktober, 2020

Hexo Corp

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Hexo Corp är ett kanadensiskt cannabisbolag som tidigare hette The Hydropothecary Corporation. Namnbytet skedde år 2018 när man sadlade om till att sälja mer än bara medicinska produkter. Bolaget är numera aktiva både inom både marknaden för medicinskt och rekreationsbruk av cannabis.

2013 så bildades The Hydropothecary Corporation i Kanada med siktet inställt på marknaden för medicinsk cannabis. Man har med andra ord varit med ett bra tag redan.

Hexo fokuserar likt Aphria på att försöka hålla nere produktionskostnaderna så gott det går. Ett smart val eftersom att vid en prispress så har man marginal att sänka priset.

I dagsläget så odlar man på en yta som motsvarar över 167 000 kvadratmeter. Hexo sköter sin odling inomhus för att på så sätt få bästa möjliga kvalitet på sin produkt.

Hexo Corp:s huvudkontor ligger i Ottawa i Kanada. Man har i dagsläget flera olika dotterbolag, bland annat Newstrike Brands som man förvärvat.

För stunden så arbetar man med att nå lönsamhet vilket man siktar på att göra i början på år 2021. Dit skall man nå genom besparingsprogram och genom att öka intäkterna genom flera samarbeten.

Likt OrganiGram så säljer man också cannabis till den Israeliska marknaden. Det gör man genom att leverera produkten till sin samarbetspartner Breath of Life International Ltd.

Jag tror att man verkligen gör rätt i att sprida ut sig på flera marknader. Man skulle förmodligen göra gott i att expandera globalt ännu mer. Något som säkerligen lär ske längre fram.

Just nu så verkar Hexo Corp däremot mest fokusera på att ta fler marknadsandelar på den inhemska marknaden. Konkurrensen är dock rätt så tuff där då det finns många bolag inom en begränsad sektor.

Förhoppningsvis så faller bolagets satsningar rätt så att man snart når lönsamhet och även börjar expandera ute i världen.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Hexo Corp

  • Grundades: 2013
  • Börslistningar: NYSE
  • Ticker: HEXO
  • Bolagets hemsida: hexocorp.com
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.