21 oktober, 2020

OrganiGram

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Organigram är ett kanadensiskt cannabisbolag som har varit med länge. 2013 så bildades bolaget med siktet inställt på att bli en leverantör inom medicinsk cannabis. Idag så arbetar bolaget vidare inom samma sektor men på ett betydligt bredare sätt.

Fokusen ligger på att producera högkvalitativ och inomhusodlad cannabis. Men nuförtiden så riktar man sig även mot marknaden för rekreationsbruk. Det vill säga istället för att bara arbeta med medicinsk cannabis.

Men det började med medicinsk cannabis och licensen för att arbeta med det fick bolaget år 2014. Det blev startskottet för OrganiGram:s inträde i cannabissektorn.

Även om man främst är aktiva inom den kanadensiska marknaden så har man även satsningar på gång ute i världen. Bland annat så levererar man cannabis till Israel genom bolaget InterCure.

Man säljer cannabis till alla provinser i Kanada och odlingen sker med hjälp av OrganiGrow. OrganiGrow är deras egna mjukvarusystem som spårar och analyserar data om odlandet.

Tack vare det systemet så försöker man hela tiden bli bättre och bättre, det vill säga odla produkt av högre och högre kvalitet.

spacer

OrganiGram i omvärlden

Man har alltså ett flerårigt avtal med Canndoc, ett dotterbolag till InterCure, i Israel. Enligt avtalet så odlar och skeppar OrganiGram cannabis till Canndoc.

Men utöver satsningen på den Israeliska marknaden så är man även aktiva i Tyskland. Där investerade man 2018 i och köpte 25% utav bolaget Alpha-Cannabis Germany.

Även där så skall OrganiGram förse sin samarbetspartner, eller kund snarare, med cannabisprodukter. Ett strategiskt klokt kliv tror jag eftersom att den tyska marknaden beräknas bli väldigt stor.

Jag har tidigare skrivet om det i ett inlägg du kan hitta här. Det återstår att se om man ämnar förvärva ytterligare andelar av det tyska bolaget längre fram.

Om det händer så skulle jag inte bli förvånad men man vet ju aldrig.

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om OrganiGram

  • Grundades: År 2013
  • Börslistningar: TSX, och Nasdaq
  • Ticker: OGI
  • Bolagets hemsida: organigram.ca
  • Kursen: Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.