Cannabismarknaden i Tyskland och New York

Det händer saker över hela världen just nu, även om den tyngsta fokusen givetvis ligger på Kanada. I Tyskland så har efterfrågan på medicinsk cannabis ökat enormt. I New York så pratar man om att möjligtvis legalisera cannabis för vuxna. Det här är en global världsmarknad som är i tillväxtfasen just nu, det känns oerhört härligt att vara med tidigt på resan.

Vi börjar med New York, efter att Trattskallen Jeff Sessions uttalat sig om att vilja förbjuda cannabis så har många reagerat. I Vermont och New Hamphsire i USA så har man påbörjat jobbet med att legalisera cannabis för vuxna.

Ett stort steg åt rätt håll på USA:s östkust och en stor signal’till Jeff Sessions att hans syn är förlegad. Han har tagit hand om läkemedelsbolagen så länge men nu ser det inte ut att hålla längre, det är verkligen på tiden.

I delstaten New York så har droglagarna i stort sett varit oförändrade sedan 70-talet och man arresterar flest personer för bruk av marijuana i hela USA. Men det finns hopp. En panel av lagskapare ska höra flera uttalanden från några av landets främsta förespråkare för cannabis.

Det är utskottet New York State Assembly Standing Committees on Codes, Health, and Alcohol and Drug Abuse som kommer att hålla ett offentligt möte för att diskutera legaliseringen av cannabisbruk för alla 21 år eller äldre.

Det bådar oerhört väl. New York arresterar som sagt flest personer i hela landet för bruk av marijuana och skulle man se en ändring där med gott resultat så skulle det vara svårt för övriga att blunda för fördelarna med en legalisering. Det skulle också förhoppningsvis bli svårt för Jeff Sessions att behålla sitt jobb.

Förra året så genomfördes en omröstning i New York där 62% sade sig vara för en legalisering och mer än 60% var för att skatta och legalisera cannabis för att hantera statens budgetunderskott.

Även om det för många är en hjärtefråga att legalisera cannabis så handlar det för många andra endast om skatteintäkter och fler jobb. Det är trots allt ett steg i rätt riktning, cannabis är inte längre en dödsdrog och om ett par år kanske den kallas för mirakelplantan istället.

När legaliseringen väl träder i kraft och forskningen tar vid på allvar så tror jag personligen att vi kommer att se många nya, bättre och framförallt mindre skadliga mediciner mot många, många olika åkommor. Hej då big pharma, vi kommer Inte att sakna er.

Efterfrågan ökar i Tyskland

Företag världen över ser stora och goda möjligheter till ökade intäkter i Tyskland. Kanadensiska företag har varit snabba med att positionera sig på marknaden för att tillgodogöra underskottet på cannabis.

Vid slutet av 2017 så hade cirka 13 000 patienter ansökt om att få ersättning från stora försäkringsbolag för att finansiera sitt bruk av medicinsk cannabis i Tyskland.

Det går att jämföra mot att bara ungefär 1000 personer hade tillstånd att bruka cannabis i slutet av mars förra året.

Försäkringsbolagen Allgemeine Ortskrankenkasse, Barmer ochTechniker Krankenkasse släppte nyligen info om att man godkänner runt två tredjedelar av alla ansökningar om att få ersättning för att bruka cannabis.

En tidning estimerade att en patient ersätts i snitt med 140 till 1,800 euro månadsvis.

2017 så blev Tyskland den största federalt lagliga marknaden för medicinsk cannabis. Tills dess att landets produktionskapacitet kan möta efterfrågan så måste man förlita sig på att importera cannabis.

Enligt tyska lagar så ska varje invånare ha tillgång till sjukförsäkring genom ett privat företag och vissa erbjuder ersättning för cannabis i deras försäkringar. Det betyder att många av landets 70 miljoner invånare har tillgång till cannabis genom just sina hälsoförsäkringar.

Kanadensiska bolag som är aktiva i Tyskland:

  • Aurora
  • Tilray
  • Cronos Group
  • Canopy Growth
  • Maricann
  • ABcann
  • CanniMed
  • Nuuvera
  • MedReleaf

Det känns som sagt lovande att vara inne i marknaden i ett så pass tidigt skede. Många pratar om att ha missat tåget, men då förstår man inte hur stort det här kommer att bli. Jag håller i mina aktier och ser fram emot vad som komma skall!

1 thoughts on “Cannabismarknaden i Tyskland och New York

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.