2 av 3 vuxna i USA vill legalisera cannabis

En ny undersökning som gjorts i USA visar på hur starkt stödet för legalisering av cannabis har blivit. Undersökningen utfördes av Harris Research och resultatet talar sitt tydliga språk. Stödet har ökat markant sedan demokraterna gick ut med att man ämnar att avkriminalisera cannabis om man blir valda. USA vill legalisera cannabis, i alla fall om man frågar väljarna.

När man läser om en undersökning med så pass stort stöd så är det lätt att tänka att det blivit något missvisande resultat. Men faktum är att andra undersökningar hamnar på liknande nivåer vilket talar för att stödet faktiskt är så pass stort som det sägs.

Till exempel så har undersökningar utförda av till exempel Gallup, Morning Consult, och Quinnipiac University också gett liknande resultat. Så frågan börjar inte handla om ”om” utan snarare om ”när” det kan tänkas bli gjort på riktigt.

Det har ju pratats om detta länge och väl nu men saker och ting börjar verkligen se ut som att det är dags att det blir av. Stödet för en legalisering skiljer sig en aning mellan olika generationer. Hos ”millenials” så var 79% för en legalisering, för ”Generation X” så var låg samma siffra på 76% medan det för ”baby boomers” var strax under 50% som är en för en legalisering.

Rätt så stora skillnader men det visar tydligt på att yngre generationer propsar för att få igenom detta. Frågan är ju dock vilka som styr i till exempel kongressen och senaten i USA. Det är väl snarare baby boomers som sitter där än en massa yngre personer, än så länge.

spacer

USA vill legalisera cannabis- Större stöd för medicinsk cannabiss

Siffrorna ovanför handlar alltså om just en legalisering av cannabis. Men stödet för medicinsk cannabis är ännu större, där svarade hela 84% att det borde vara lagligt med medicinsk cannabis. Så frågan är hur länge politikerna kan fortsätta utan att genomföra dessa reformer?

Det börjar onekligen bli dags att ta tag i detta eftersom att det skulle blidka oerhört många väljare landet över. Något som möjligtvis kan bli avgörande om nästa val förväntas bli ett tätt lopp. Det ska bli intressant att se hur lång tid det faktiskt tar och vilka som genomför reformerna.

Personligen så tror jag inte att det är omöjligt att demokraterna tar tag i detta inför nästa presidentval, just för att hålla sina väljare glada eftersom att Joe Biden har fått oerhört låga siffror i förtroendemätningar. Men som alltid, den som lever får se!

Källa: azmarijuana.com

Tack för att du läste inlägget ”USA vill legalisera cannabis”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.