Fyra spartips från Warren Buffet

www.kreditkortsval.se

Majoriteten av alla i västvärlden har nog åtminstone hört talas om Warren Buffet. Finansgurun som byggt stora förmögenheter över åren genom smarta investeringar på lång sikt. Därför så ligger det nära till hans att ta åt sig om vad han säger om ekonomi. Så idag tänker jag skriva om fyra stycken spartips från Warren Buffet. Kanske kan det bli en ögonöppnare på vissa håll?

Vi börjar direkt helt enkelt och hoppar rakt in i nummer ett av fyra spartips från Warren Buffet.

Pengar förlorar värde över tiden

“The one thing I will tell you is the worst investment you can have is cash. Cash is going to become worth less over time.” 

Det kanske låter lite udda i första hand men det stämmer ju faktiskt väldigt bra. Att ha en massa pengar liggandes på banken gör att man förlorar pengar. Hur kan man förlora pengar genom att låta dom ligga? Jo genom inflation så klart. Pengarna kommer att tappa i värde om de bara ligger orörda på ett bankkonto.

Men, det här betyder givetvis inte att man ska investera och riskera allt man äger. Självklart så ska man ha en buffert och pengar redo till hands utifall att någonting händer. Men när man väl har byggt upp sin buffert, ja då lönar det sig att börja kika på sätt att investera kapitalet.

Detta för att få pengarna att växa och tjäna ihop än mer pengar åt dig. Eller åtminstone för att inte tappa i värde över tiden. Men det gäller givetvis att man gör sin hemläxa och inte bara köper bästa första aktie eller fond som man snubblar över.

spacer

Spartips från Warren Buffet om att investera långsiktigt

“Rule #1 is never lose money. Rule #2 is never forget Rule #1.”  “It’s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price.”

Det är inte ovanligt att nya investerare på börsen försöker hitta snabba ”aktieraketer” som ska ge stor avkastning väldigt fort. Oftast så lönar det sig dock mer att investera i stora och stabila bolag på lång sikt. Köp aktier i ett bolag med gediget track reckord och låt sedan dessa ligga där ett bra tag.

Tiden bör ge dig en god hävstång mot svängningar på börsen och det faktum att du väljer bolag som bevisat sig kunna skapa avkastning bör ge dig en god chans att göra en lukrativ investering. Försök inte att leta öresaktier utan kika istället på bolag som gått upp i pris.

Bra bolag är sällan billiga sägs det, av en anledning. Kom ihåg det när du investerar så gör du dig själv en väldigt god gärning i det långa loppet.

spacer

Köp när andra säljer

“Whether we’re talking about socks or stocks, I like buying quality merchandise when it is marked down.” “A simple rule dictates my buying: Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful.”

Att köpa när andra säljer kan vara svårt att göra då det mentalt går emot vad man kanske tycker är logiskt. Men när börskrascher sker så är det oftast väldigt bra ingångslägen i stora bolag. Då gäller det oftast att passa på att ta plats och köpa på sig aktier i bolagen.

En sak ska man verkligen aldrig glömma och det är att aktiekursen inte alltid speglar bolagets framgångar eller läge på marknaden. Kursen kan gå ned fast att ett bolag går väldigt starkt, passa då på att köpa och du kommer förmodligen ha gjort ett riktigt fint fynd på lång sikt.

Det är inte det lättaste att göra men det kan löna sig rejält att köpa när andra säljer av. Men man måste hålla koll på Varför det säljs av. Har det faktiskt skett något dåligt i bolaget eller håller många bara på att hoppa ur för att ”rädda” sitt kapital?

Ha det i åtanke när du investerar på börsen och du lär kunna göra ett klipp eller två men förhoppningsvis många fler än så.

spacer

Spartips från Warren Buffet om budgetering

“Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving.” 

Det fjärde och sista spartips från Warren Buffet som jag kommer att ta upp i det här inlägget är ett av de bästa citaten som jag någonsin läst faktiskt. Åtminstone när det kommer till ekonomi och finanser. Spara inte det du har kvar efter att du har spenderat, utan spendera det du har kvar efter att du har sparat.

När du får din lön varje månad så sätt då direkt undan pengar som du sparar och/eller investerar. Vänta inte till slutet av månaden för att se om du har något kvar som du kan spara. Om du gör detta i rätt ordning och håller dig till att inte plocka ut det du sparat undan, så kommer du att bygga upp kapital väldigt fort.

Det går faktiskt fortare än vad man kan tro bara man håller sig till det månad efter månad, år efter år. Skillnaden mot att om du inte skulle göra det är enorm. Så om du inte redan sparar direkt när du får din lön, börja göra det omgående och du lär inom kort se vilken skillnad det faktiskt gör för din privatekonomi.

Men om du åker på en oväntad utgift innan du hunnit spara ihop en buffert? Räddningen kan vara ett bra kreditkort, men hur väljer man rätt? Det kan du få hjälp med här kreditkortsval.se.

Och en sund privatekonomi är en enorm trygghet, något som faktiskt påverkar ens mentala hälsa till det bättre då man slipper en hel del stress och oro. Så gör dig själv den tjänsten att ta hand om din privatekonomi på ett bra sätt, så ska du se hur positivt det påverkar ditt liv.

Källa: ruleoneinvesting.com

Tack för att du läste inlägget ”Spartips från Warren Buffet ”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.