Stark rapport av Gladstone Investment Corp

Nu har jag äntligen haft tid att gå igenom rapporten och det är glädjande att det blev en så pass stark rapport av Gladstone Investment Corp. Bolaget kör på månatliga utdelningar vilket jag tycker är roligt och jag har bolaget i mitt projekt GratisPortföljen.

GratisPortföljen är ett projekt jag har där jag investerar kapital från cashback-erbjudanden i bolag med månatliga aktieutdelningar. Det är roligt att se dessa ”gratispengar” växa till sig och tjäna in ännu mer pengar och detta bolagets rapport visar att jag har valt ett lovande bolag.

Den som följer mina veckorapporter vet att jag hade detta på känn, det vill säga att rapporten skulle bli stark. Detta eftersom att bolaget innan rapporten meddelad att man höjer utdelningarna för slutet på året samt ger sina aktieägare en bonusutdelning i december.

Det tolkade jag som ett starkt tecken på att rapporten skulle bli bra och den ser i mina ögon riktigt fin ut. Så vi tar och kikar på en del siffror ur rapporten som släpptes andra november!

spacer

Stark rapport av Gladstone Investment

Analytiker hade väntat sig EPS, earning pers share, på .21 dollar och resultatet blev .23 dollar. Det är alltid roligt när bolag man äger lyckas överskrida analytikernas estimat. Förra året så låg EPS på 0.15 för samma period så det är också en fin ökning.

Förra kvartalet så väntades man leverera EPS på .19 dollar och levererade .24, också ett styrketecken och extra bra att man lyckas hålla det uppe. Faktum är att man överträffat förväntningarna fyra kvartal på raken nu.

Inkomsterna för kvartalet hamnade på 18.54 miljoner dollar, samma period förra året så låg den siffran på 11.84 miljoner dollar. Källa: finance.yahoo.com

Det märks även på kursen att bolaget går bra, trots att man delar ut en hel del så har aktiekursen ökat med nästan 60% bara i år.

Nu blir det intressant att se om bolaget lyckas hålla kvar detta höga tempo i ytterligare ett kvartal eller mer. Ju mer man överträffar resultaten i rapporterna desto mer så höjs ju förväntningarna från aktieägarna men jag känner mig trygg med att fortsätta äga bolaget.

Jag hoppas att bolaget fortsätter på samma bana och överträffar kommande förväntningar också men den som lever får se! För dig som vill djup-dyka i rapporten så kan du läsa den Här.

Tack för att du läste inlägget ”Stark rapport av Gladstone Investment”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.