22 november, 2020

Dancann Pharma

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Dancann Pharma är ett väldigt nytt bolag på börsen, det noterades i november 2020. Det är ett danskt bolag som arbetar med medicinsk cannabis. Bolagets fokus ligger på att forska och utveckla tillverkning och kommersialisering av cannabinoider.

Målet är att på bästa möjliga sätt kunna hjälpa patienter med olika slags åkommor och sjukdomar. Medicinsk cannabis är på framfart på flera håll i världen, bland annat här i Europa.

Det är glädjande att Danmark leder vägen i Skandinavien och förhoppningsvis kan man sätta goda exempel där. Möjligtvis skulle det kanske hjälpa svenska politiker att få upp ögonen.

Dancann Pharma blir helt klart ett intressant bolag att följa framöver. Bland annat så har man kopplingar till Danmarks fyraåriga försöksprogram inom cannabisområdet.

Man har även vissa danska myndighetstillstånd. Jeppe Krog som är bolagets VD sade i en intervju inför noteringen följande:

”Vi ser vår nuvarande position som en fördel. Vi har inte stressat fram vår verksamhet, utan noggrant övervägt hur vi ska närma oss uppgiften. Detta speglar sig i alla de val som vi som organisation gör för att i slutänden säkerställa patientens säkerhet samt uppnå tillfredsställande resultat för våra investerare”,

spacer

Dancann Pharma fokuserar på forskning

Forskning om cannabis är viktigt och för att ta fram bästa möjliga medicinska produkter så är det givetvis avgörande. Bland annat därför så tycker jag att det skall bli intressant att följa bolagets resa.

Lyckas man ta fram ett bra läkemedel så kan det verkligen bli en lukrativ resa men vägen dit är väldigt lång och ofta dyr.

Jag kommer helt klart att hålla ett öga på bolaget och det skall också bli intressant att se om deras debut påverkar Stenocare, ett annat danskt cannabisbolag.

spacer

Följ bolaget på bloggen

På sidan investera i cannabis kan du läsa mina inlägg om det här bolaget och sektorn i största allmänhet.

Information om Dancann Pharma

  • Grundades: 2018
  • Börslistningar: Spotlight Stock Market
  • Ticker: DANCAN
  • Bolagets hemsida: www.dancann.com
  • Kursen: Avanza