Två nyheter från Trulieve – MSO i USA

Senaste dagarna så har det kommit två nyheter från Trulieve, ett av de största cannabisbolagen i Florida. Eftersom att jag äger aktier i bolaget så är det extra roligt att skriva om dessa nyheter. Man har dels öppnat ett nytt dispensary i Florida plus att VD Kim Rivers gjort ett insiderköp.

Sitt nya dispensary, cannabisapotek, har man öppnat i orten Tavernier i destaten Florida, USA. Det är bolagets 84:e dispensary i delstaten så man har verkligen etablerat sig väl där.

I närheten så har man flera andra dispensaries, bland annat i Key West och i övriga Miami-området. Totalt har bolaget nu 90 stycken dispensaries runtom i landet. Men majoriteten är fokuserade i en och samma delstat. Jag hoppas att man kommer att expandera mer och kraftigare så att man sprider riskerna men även möjligheterna.

Har man alla sina apotek i en delstat så lägger man i princip alla ägg i en och samma korg. Skulle nya restriktivare lagar införas eller nya regleringar ske så slår det ju väldigt hårt mot bolaget.

Samtidigt så verkar bolaget vara på rätt väg och veta vad man gör så jag tror att det kommer att bli bra. Annars så hade jag ju inte investerat i bolaget ifrån första början.

I den här takten så är det inte långt kvar tills man når till 100 stycken cannabisapotek. Det blir en fin milstolpe och som sagt, jag hoppas på mer expansion i andra delstater också.

Två nyheter från Trulieve - MSO i USA
Trulieves graf 1 år tillbaka i tiden, bild från Avanza.

Två nyheter från Trulieve – Insiderköp

Utöver att man har öppnat ett nytt dispensary så har även VD Kim Rivers utökat sitt innehav i bolaget. Hon har handlat aktier för 1 miljon dollar. Det blev 29 000 stycken aktier till priset 36.9 dollar per aktie. Inte ett litet köp med andra ord och det är fint med en VD som leder vägen.

Förhoppningsvis så vet hon vad som komma skall och jag bör väl passa på att utöka mitt innehav när jag får chansen. Men det finns mycket på börsen som jag vill handla så jag lovar inte att det blir ett köp inom en snar framtid.

Det vore roligt om även fler i ledande roller handlade på sig fler aktier i bolaget, det brukar visa på tillit och framtidstro. Oavsett vad så lär det bli fint framöver om USA väl tar upp en federal legalisering eller åtminstone avkriminalisering på riktigt.

Som vanligt så är det bara att vänta och se som gäller. Tålamod brukar belöna sig på börsen.

Källa / Läs Mer:

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.