Cibus köper fastighet i Finland

Svenska fastighetsbolaget Cibus köper fastighet i Finland. Det meddelade bolaget marknaden idag och beloppet för fastigheten landar på 2.2 miljoner EURO. Det motsvarar ungefär 22 miljoner svenska kronor och fastigheten hyrs av bolaget Kesko. Jag äger aktier i Cibus Nordic Real Estate.

Köpet följer Cibus strategi eftersom att det är fullt uthyrt redan. Kesko som hyr fastigheten från Cibus nu är en är en finländsk detalj- och partihandelskedja. Baserat på omsättning så var Kesko år 2018 Finlands femte största bolag.

Så det verkar vara en stabil kund man hyr ut till från och med nu. Man har skrivit ett långt hyresavtal och bolaget bedömer att ”det totala driftnettot på årsbasis i intjäningsförmågan per den 30 juni 2021 uppgår till EUR 76,0m.” för fastigheten.

Sverker Källgården heter Cibus VD och han sade följande i samband med nyheten som annonserades idag:

”Första halvåret 2021 har varit bra. Många fina förvärv har tagit oss över det undre tröskelvärdet i vårt tillväxtmål för året. Vi ser fram emot andra halvan av 2021 ”

Det tycker jag låter härligt, att man redan har nått upp till det undre tröskelvärdet för tillväxtmål för året 2021 låter riktigt bra. Förhoppningsvis så kan man krossa det övre tröskelvärdet gällande tillväxtmålen också så att det blir ett finfint år på börsen för bolaget och dess aktieägare.

spacer

Flera fastighetsköp i Sverige nyligen

Cibus köper fastighet i Finland idag men i början på juni så förvärvade man även ett flertal fastigheter i Sverige. Dessa köptes för sammanlagt 4.5 miljoner EURO.

Det är roligt att se bolaget expandera på flera olika marknader samtidigt, det skadar ju aldrig att sprida riskerna samt möjligheterna.

Fastigheterna man köpte i Sverige är belägna i Karlskoga, Nora, Hudiksvall och Örnsköldsvik och har en sammanlagd uthyrningsbar area på 4 100 kvm.

Inte nog med det utan ICA Sverige är ankarhyresgäst i samtliga fastigheter som är fullt uthyrda och den genomsnittliga återstående avtalstiden är nästan 5 år.

Jag tror det är ett smart val att man fokuserar på att hyra ut till stora och stabila bolag. Samtidigt så har jag lite avsmak för ICA efter vad som hände med Saltängen, men Cibus har ju som tur är fler fastigheter än vad Saltängen hade.

Förhoppningsvis så blev det kloka och gynnsamma investeringar, time will tell!

Tack för att du läste inlägget ”Cibus köper fastighet i Finland”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.