Veckorapport V.23 2021 – Gratisportföljen på ATH

Dags för Veckorapport V.23 2021! Den här veckan så har GratisPortföljen tuggat på vidare uppåt och nått en ny all time high. Även för fonderna som är fokuserade på teknik och teknologi så ser det lite bättre ut. Tack vare att inflationen i USA inte såg så farlig ut så verkar fler gå tillbaka till teknikaktier.

Det är så klart roligt att se att innehaven tuggar på enligt plan, jag försöker bli bättre på att samla cashbacks för att få in mer kapital till GratisPortföljen. När jag bytte mellan el-bolagen så gick det väldigt snabbt men jag är väldigt nöjd med Fortum så det lär dröja innan jag byter.

Jag har verkligen börjat se fram emot söndagarna för att det då skall skrivas veckorapporter. Det är skönt att sätta sig i lugn och ro för att se över hur det har gått. Tanken är att på sikt utöka med ett par intressanta projekt som jag tror kommer vara intressanta. Men mer om det längre fram! Nu kikar vi på Veckorapport V.23 2021.

Fonderna på plus

Så här ser grafen för fonderna ut just nu och det ser ju fint ut att den verkar ha lämnat botten för nu. Men samtidigt så svänger det rätt så bra där ute just nu så vem vet hur det ser ut nästa vecka. Tanken är fylla på igen vid löningen så att det inte blir en dålig vana att placera månadssparandet i andra möjligheter.

veckorapport v.23 2021 utvecklingen för fonderna med fokus på teknik och teknologi

En rolig fotnot är att ingen av fonderna ens individuellt ligger på minus längre. Allianz Global Artificial Intelligence ligger precis exakt på plus minus medan övriga tre innehav ligger plus. Swedbank Robur Ny Teknik ligger bäst till med en uppgång på 5% sedan jag började månadsspara i fonderna.

Öhman Global Growth ligger för min del cirka 1% upp just nu och Gam Star Disruptive ligger runt 1.6% upp. Det ska bli väldigt intressant att se var den här portföljen är om ett par år.

ATH för GratisportFöljen

Projektet där jag investerar kapital som jag får in från cashback-erbjudanden rullar på av sig självt. Portföljen ger inte mycket i utdelningar, ännu, men det är roligt att vara på gång. Här nedanför kan du se grafen för hur portföljens utveckling ser ut just nu.

GratisPortföljens utveckling vecka 23 år 2021

Efter Covid så gick portföljen inte direkt bra där när Vermilion Energy dök hårt men nu ser det bättre ut. Min satsning i det bolaget, där jag dubblade ner och utökade antalet aktier istället för att sälja ser ut att ha lyckats.

Så här ser läget ut för dem enskilda innehaven i portföljen i skrivande stund:

innehaven i gratisportföljen vecka 23

Förhoppningsvis så kommer TransAlta Renewables ikapp övriga innehav inom en snar framtid så att det blir blått över hela portföljen. När jag omstrukturerade i portföljen och köpte om så prickade jag verkligen toppen i den aktien, men tids nog så ska det bli bra även där. Det är jag säker på. Men jag har haft fel förut!

Inom en vecka eller två så hoppas jag på att kunna få in lite mer cashback-kapital som då placeras i Gladstone Investment Corp. Detta för att komma upp i en inköpskostnad i cirka 2000 kr även där. Jag hoppas att du haft en bra helg och att din vecka på börsen blir riktigt bra!

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.