Förmåner för investerare hos Savelend

Sådana här saker gillar jag att se, nämligen att ett bolag inför förmåner för sina aktieägare. Det har P2P-plattformen Savelend gjort. I det här inlägget så går jag igenom och kikar på förmåner för investerare hos Savelend och vad det innebär för ens investeringar i lånen.

Bolaget har idag sin premiär på börsen efter en övertecknad IPO, den tecknades till hela 682 procent vilket man får se som en riktigt lyckad IPO. Trots det höga intresset så lyckades man ändå ge alla sina investerare som efterfrågat det förtur att teckna aktier.

Det tycker jag är riktigt bra agerat utav bolaget och det höjer mitt förtroende för Savelend. Man håller även sitt ord när det kommer till ett annat löfte som man har gjort, nämligen om förmåner för investerare.

Dessa förmåner för investerare hos Savelend kommer bestå av sänkta avgifter för investerare. Så man får incitament att äga aktien samtidigt som man investerar via plattformen. Detta tror jag är ett riktigt smart upplägg då det lär locka investerare på bägge sidor.

Förmånerna kallas för ett bonusprogram och bonusnivåerna kommer att bero på hur många aktier som man äger i bolaget. Detta kan möjligtvis få personer som investerar i P2P-lånen att även hålla aktier i bolaget långsiktigt vilket i sin tur påverkar free floaten.

spacer

Förmåner för investerare hos Savelend

Förmånerna får man som sagt baserat på antal aktier som man äger. Just nu så är det som har meddelats av bolaget att följande nivåer och villkor gäller:

  • 700 – 999 st aktier = 9 % serviceavgift (istället för 10 %, som är standard)
  • 1000+ st aktier = 7,5 % serviceavgift (istället för 10 %, som är standard)

Det vill säga, om man äger 1000 aktier eller flera så betalar man hela 2.5% mindre i serviceavgift. Så genom att investera i bolaget kan man på lång sikt spara in en hel del pengar tack vare den lägre avgiften.

Jag tror som sagt att det är ett väldigt smart upplägg då det lockar investerare i P2P-lånen att även köpa in sig i bolagets aktier och att hålla dessa långsiktigt. Frågan är om det även kan få aktieägare att investera i P2P-lånen? Det vore ju väldigt intressant att få se siffror på det längre fram.

Men antalet aktier är inte det enda som kommer att påverka ens nivå i bonusprogrammet. Bolaget skrev i ett email även följande om det hela:

”Vi kommer också att uppdatera bonusprogrammet med andra faktorer än aktieägande för att ta del av belöningarna. Detta inkluderar bland annat hur mycket kapital du har på vår plattform och/eller hur länge du har varit investerare hos oss.”

Så det blir spännande att få se hur man utökar bonusprogrammet längre fram. Jag äger i dagsläget inga aktier i bolaget, jag tar det gärna lugnt med att investera precis vid en IPO men tanken är att ta plats i bolaget och att investera månadsvis.

Jag fick, som jag skrivit om tidigare, ingen tilldelning i deras IPO men jag hänger inte läpp för det utan jag tror starkt på bolaget och dess ledning så jag kommer börja köpa in mig i bolagets aktier inom kort.

Vill du diskutera P2P-lån och P2P-plattformar med andra investerare? Kika då in Facebook-gruppen om just P2P-Lån.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

2 thoughts on “Förmåner för investerare hos Savelend

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.